– Jeg vil oppfordre alle til å avregistrere bussene sine innen fristen og levere skiltene til nærmeste trafikkstasjon, sier Lise Guri Jensvoll, rådgiver for vektårsavgift og vrakpant i skatteetaten, i en pressemelding.

KAN SLIPPE TUSENER

Gjør man dette før 1. juli, kan man slippe å betale mange tusen kroner.

– Avhengig av flere faktorer kan en russebuss fort koste 3000 til 4000 kroner per termin, så her er det absolutt penger å spare, sier Jensvoll.

For de mindre russebilene, de under 7,5 tonn, anbefales det å finne ut om den skal vrakes eller ei innen 30. juni.

Vraking naturlig valg

– Enkelte russebiler er nok i en slik forfatning at vraking er å foretrekke framfor forsøk på videresalg. Vrakes bilen innen 30. juni, blir halve årsavgiften tilbakebetalt, i tillegg får du vrakpant på 3000 kr, sier Jensvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.