Renseanlegget er offisielt åpent. Det har blitt Nord-Europas mest moderne. Men prosessen har ikke gått rolig for seg. Det er inngått forlik med to av aktørene. Kommunen har fremmet søksmål mot fire andre entreprenører, og det kan fort bli fem. HR Prosjekt avviser alle krav som kommunen har varslet kommer.

Det er inngått forlik i to saker.

STILLER HR PROSJEKT ANSVARLIG

Det ligger kompliserte juridiske betraktninger og mange formaliteter bak Eidsvoll kommunes krav. Kort sagt mener kommunen at flere av entreprenørene har kommet med krav som de ikke har dekning for og som er langt utenfor det kontraktfestede.

Kravet som kommunen kommer til å stille til HR Prosjekt er ikke tallfestet. Det avhenger helt av hvordan de andre rettssakene faller ut.

Kommunen mener at flere av kravene fra entreprenørene er tuftet på handlinger eller unnlatelse fra kommunens byggeleder, som altså er HR Prosjekt.

Kommunen skriver i en pressemelding:

« Krav og motkrav i saken avhenger av utfallet i de andre sakene, men Eidsvoll kommune har tatt ut stevning for å avbryte foreldelse. Kommunen har i stor utstrekning kun bedt om dom for at HR Prosjekt er ansvarlig for det tapet kommunen eventuelt vil lide».

AVVISER KRAVET

– Hvordan stiller dere dere til Eidsvoll kommunens krav om dekning av det eventuelle tapet som de mener å måtte lide i denne saken, Tor-Hartvig Bondø, kommunikasjonsdirektør i HR Prosjekt?

– Vi har avvist kravet. Kommunen har stevnet oss og krever en rettslig behandling, svarer Bondø.

Dermed er det store sjanser for at partene møtes i retten.

LES OGSÅ: Kommunen anker Bårlidals-dommen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.