Johann Sebastian Bachs versjon om det som skjedde i Betlehem for over 2000 år siden står i en særstilling, og regnes som et av hovedverkene i den klasisske musikken. Ikke noe kirkemusikalsk juleverk framføres oftere. 283 år etter det ble komponert trekker det fortsatt fulle hus og kirker over hele Europa. Lørdag er det Ullensaker kirke sin tur.

Profesjonelle musikere

– Voksenkoret i Elverum kirke, Cantate Domino, satser stort i sin framføring. Vi har engasjert Oslo Barokkorkester. De har spesialisert seg på barokkmusikk, og spiller med instrumenter som gir nøyaktig den klangen instrumentene ga på Bachs tid. Slik vil de gi en klangopplevelse som er så original som mulig. I tillegg er de topp musikere. Det svinger skikkelig når leder Knut Johannessen trommer sammen sine tropper, sier kantor og dirigent Ole Andreas Fevang.

Solistene er alle på topp nivå: Sopransolist er Guro Evensen Hjemli fra Vallset, Anna Sundström Otervik er altsolist, og underviser til daglig i sang på Toneheim folkehøgskole. Tenorsolist er Paul Kirby og Peder Arnt Kløvrud synger bass.

Skreddersydd for barn

Barn, foreldre og besteforeldre inviteres til egen barneforestilling med Bachs Juleoratorium.

– Forestillingen er lagt opp som en fortelling med innbakte utdrag av musikken, og barna får høre hvordan de ulike instrumentene klinger. Cantate Domino hadde med stor suksess norgespremiere på denne forestillingen i 2014. Nå gjøres den på nytt, og med skuespiller Anne Flugstad ser de fram til å ta med barna på en musikalsk reise. Også for voksne kan denne forestillingen være en døråpner til Bachs musikk, sier dirigenten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.