– Vannet er deilig, ikke kaldt, sier Niklas Eriksen Teigerud før han tar et stort hopp fra stupebrettet ytterst på brygga og lander med et plask i vannet. Storebror Benjamin kommer hakk i hæl.

Nordbytjernet er ikke en fremmed badeplass for brødrene fra Maura i Nannestad. Her har de tilbrakt mye tid. Likevel er det ingenting som slår Syden, mener guttene.

– Syden er varmere. Men Nordbytjernet er bedre enn steder i Oslo. Det er færre steiner her, sier Benjamin.

EN PERLE

Med blå himmel og solen som kastet gylne stråler over vannet var tjernet i hjertet av Jessheim nærmest som et paradis for badegjester klare for et friskt bad. Andre holdt seg solende på gressplenen, i skyggen av et tre eller lekende i vannkanten. Varmen i luften var det heller ingenting å si på. Gradestokken viste 27 grader.

Håkon Stensrud, Eirik Bue og Oda Lintho Bue med barn er en av dem som nyter søndagen i finværet. De synes sommerværet er veldig bra, men til tider litt for varmt.

– For å kjøle oss ned så drar vi hit. Bader, sier Eirik.

– Spiser masse is, skyter Oda inn.

- Vi har ikke savnet Syden i år, fortsetter hun.

Navnebrødrene og vennene Julian Rødstøl fra Ålesund og Julian Svero Jansson fra Kløfta liker seg også godt på tjernet.

– Det er bra her, men vannet er kaldt, sier Julian fra Kløfta.

LES OGSÅ: Sydensommeren fortsetter framover

DRAGE FRAMFOR BADING

Litt bortenfor leker i vann, baderinger, parasoller og badehåndklær står Øystein og Odin Flobak Tehrani på en gresskledd topp med en drage i hendene. Vinden er beskjeden og vil ikke løfte marihøne-dragen.

Pappa Øystein forteller at de er flittige brukere av Nordbytjernet. Det har blitt både leking, ballkasting, treklatring, aking og sykling her. Det eneste som gjenstår er båttur på vannet.

– I dag tenkte vi at vi skulle sykle, fly drage, klatre i tre, kose oss med drikke, se på folk, kaste ball. Rett og slett nyte sommeren i parken, sier han.

Badestedet er på høyt nivå for familien Tehrani fra Jessheim.

– Det er blant de topp tre. Jeg synes det altså. Vi har vår egen strand. Utedoene er relativt hygieniske også, sier Øystein.

Det blir ikke bading i dag, så leking med dragen får duge. Omsider blir dragen løftet høyt til værs der den får flyte fritt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.