Etter turen gjennom Storgata endte barnetoget på Gjestad, der Anniken Huitfeldt holdt tale.

– 17. mai-toget blir bare lenger og lenger. Det er så mange som vil bo her og det skal vi være stolte av, innledet hun, og fortalte om den første gangen hun gikk i barnetog for 40 år siden.

TALE

Det er tradisjon at to personer fra det siste året på barneskolen holder tale. Som 12-åring hadde Anniken lyst, men ble nedstemt. Flertallet bestemte. I år var det Tommy Bonasvold og Iben Norby fra Jessheim barneskole som fikk æren av å holde talen.

– Det er en ære å stå her i dag. I dag skal vi feire dette landet. I Norge markerer vi 17. mai ved at alle barn kan gå i tog. I dag skal vi feire at Norge er et fritt land og at vi har ytringsfrihet. Her i Norge er 17. mai barnas dag, poengterte Tommy.

Etter talene overrakte Huitfeldt blomster.

Hovin musikkorps spilte og Anniken Huitfeldt avsluttet med å takke alle barna for at de har gått i tog i dag.

– Gratulerer med dagen, avslutter hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.