Eidsvoll kommune skal bygge et helt nytt bygg i tillegg til det nåværende bygget ved Råholtbråtan barnehage. Nybygget blir på vel 1.000 kvadratmeter, med plass til fem avdelinger.

dobbelt så stor

- Vi er spente på hvordan det blir. Mye blir forbedret, og det hilser vi velkommen. Men det er jo ukjente faktorer når barnehagen blir dobbelt så stor, kommenterer barnehagestyrer Ellen Drtina.

Barnehagen i Martin Johansens veg på Råholt har i da 69 barn og sysselsetter 15 årsverk fordelt på om lag 18 ansatte.

- Når barnehagen blir dobbelt så stor, fordobles også antallet barn og antallet ansatte, påpeker Drtina.

STENGES IKKE

Barnehagen skal være i drift i byggeperioden.

- Virksomheten inne går sin vante gang. Utendørs må vi tenke sikkerhet og samarbeid med utbyggeren, påpeker Drtina.

NYE PERSONALROM

Det nye barnehagebygget blir oppført i to etasjer. Barna skal oppholde seg i første etasje. Annen etasje skal brukes til personalrom for begge barnehagebyggene, kontorplasser og tekniske rom.

- Det pedagogiske personalet skal få hver sin arbeidsplass på seks kvadratmeter, forteller prosjektleder Steinar Reinsberg i Eidsvoll kommune.

NYTT UTEOMRÅDE

I tillegg til nybygget, skal det nåværende barnehagebygget ominnredes, og uteområdet skal utvides og oppgraderes.

- Vi ønsker at grusbanen bak barnehagen, som brukes til skøytebane om vinteren, skal få gummiasfalt slik at den blir mer anvendelig på sommerstid, forklarer Reinsberg.

FERDIG 1. AUGUST 2018

Prosjektet er beregnet å koste 45 millioner kroner.

Utbyggingen er nå ute på anbud, og planen er å kunne starte byggingen til sommeren.

- Det er beregnet ett års byggetid, og anlegget må være klart til barnehageåret starter 1. august 2018. Det betyr at byggingen må være ferdig i løpet av neste sommer, kommenterer Reinsberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.