Da hun måtte betale 168 kroner for 2,5 timers parkering ved Helsehuset for noen uker siden, fløy Beathe Christensen i flint. Som Ap-representant tok hun saken med seg rett inn i forrige kommunestyre.

NYTT HELSEHUS: - Et formidabelt løft

– Det er altfor dyrt. Jeg tenker særlig på enslige forsørgere, lavtlønte, kronikere og de som bruker Helsehuset mye. Å vente på lege tar fort fire timer, og da er det ikke alle som har råd til å betale for å komme seg ut av parkeringsplassen. Dette er usosialt og rammer dem som har minst. Jeg vil også ha fjernet bommene inn og ut av parkeringsplassen, sa hun til EUB da og lovte å følge opp saken med kommuneadministrasjonen.

BLIR ENDRING

Nå har hun fått svar, etter kommunens møte med utbygger Aspelin Ramm, parkeringsselskapet One Park, LHL og Ullensakers prosjektleder i utbyggingen Iver Olav Sunnset, på bakgrunn av oversendelsesforslaget hennes fra sist møte i Hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg.

KUN BANKKORT: Folk reagerte på betalingsmåten

– Fysiske hindre/bommer blir fjernet, og anlegget blir tilrettelagt for fleksible ordninger for betaling elektronisk og papirfaktura. Prismodellen blir også vurdert. Det kommer en skriftlig redegjørelse fra Aspelin Ramm i løpet av noen dager. Jeg anser med dette at vi får en tilfredsstillende ordning på parkeringen, sier kommunaldirektør for helsevern og sosialomsorg, Mette Gro Iversen, i en mail som blant andre Christensen har fått.

GLAD

– Da fikk jeg det som jeg ville. Jeg er veldig glad for at kommuneadministrasjonen tok tak varselet mitt på alvor, de har gjort en fabelaktig jobb. Uten deres innsats hadde ikke dette blitt effektuert så rakst, utbryter en glad Beathe Christensen.

– Hva skjer videre nå?

– Nå venter vi på en formell tilbakemelding, og at de tar hensyn til alle brukerne av Helsehuset.

– Er timeprisen satt ennå?

– Nei. Det er blant annet dette som nå skal utarbeides, men jeg regner med at de faller ned på 25–30 kroner timen flatt. Dessuten er det viktig at de legger til rette for fleksible betalingsordninger. Alle skal kunne betale for parkering uansett hvilken situasjon de er i. Det er dette de arbeider med nå, påpeker hun.

– Du er også opptatt av at bommen inn til parkeringsplassen skal fjernes?

– Ja, og Aspelin Ramm har sagt at det blir de. Vi kan ikke ha det slik at folk ikke får kjørt hjem fra legevakta fordi de ikke kommer ut av parkeringsplassen.

– Visste du at bommene allerede er satt i åpen posisjon?

– Nei. Har de satt i gang så rakst. Det var gledelige nyheter, sier Beathe Christensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.