Både kommuneadministrasjonen og de ansatte har ønsket å legge ned helsestasjonen for barn på Råholt for å styrke det faglige tilbudet i Sundet der det nå er plass til alle ansatte.

Sentraliseringen var tenkt gjennomført uten politisk behandling, men flyttingen ble stanset etter at EUB skrev om  saken.

VIL STYRKE TILBUDET

De alle flere politikerne er uenige i den tiltenkte løsningen. De  signaliserer i stedet en styrking av helsetjenesten for de minste begge steder, samt utvidelse av tjenesten for ungdom.

– Det er svært gledelig det som har skjedd med skolehelsetjenesten (som er vesentlig styrket og har fått felles base på Råholt. Red. anmerkning), men det henger igjen med helsekontroll av de minste, påpekte Hamre og stemte for samling i Sundet.

Det var det ingen andre politikere som var enig i.

FOR TRANGT

– Jeg har stor respekt for den faglige begrunnelsen for å samles i Sundet. Men vi mener vi må utvide helsestasjonene, og da blir lokalene i Sundet for små til alle, påpekte varaordfører Einar Madsen (Ap).

– Helsearbeid er forebyggende. Vi må investere i skikkelig tilbud. Det vil vi tjene på i framtida, sa Hans Arvid Øberg (Ap).

– Jeg er glad for å beholde begge helsestasjonene, og at vi fikk samordnet skolehelsetjenesten, sa Christoffer Nyborg (H).

FLEST I SØRBYGDA

– 60 prosent av brukerne bor i sørbygd, påpekte Harald Ranum (Frp).

Det avgjørende for oss er brukerne, og det er ikke så enkelte å komme fra sørbygda til Sundet, uttalte Finn Terje Tønnessen (Frp).

Knut Bakkehaug (V) var usikker på om han skulle følge den faglige anbefalingen eller den politiske anbefalingen fra hovedutvalget, men valgte det siste.

– FLERE TILBUD TIL UNGDOM

Lars Henrik Øberg (Ap) var opptatt av ungdommenes helsetilbud.

-Vi trenger enda flere helsesøstre. Vi må beholde begge helsestasjonene, og vi må styrke tilbudet enda mer, sa han.

– I dag er det bare én helsestasjon for ungdom. Den ligger i Sundet og er åpen én ettermiddag i uka. Jeg ønsker helsestasjon for ungdom også i sørbygda og i nordbygda, sa han og satte fram forslag om at administrasjonen måtte se på muligheter for å få dette til.

Øbergs forslag fikk enstemmig tilslutning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.