Nylig var Råholt bad stengt i flere dager på grunn av for dårlig vannkvalitet.

Dette er ikke første gangen, og flere er skeptiske.

MANGE TILBAKEMELDINGER

– Det er med stor frustrasjon man som folkevalgt mottar mange tilbakemeldinger på opplevelser av mangelfullt vedlikehold, dårlig renhold og stengte bassenger på grunn av høye kimtall eller liknende, uttalte Rune Bjerkestrand i en interpellasjon i kommunestyremøtet tirsdag.

At basseng blir stengt når vannkvaliteten er uakseptabel, er isolert sett bra, men griper vi egentlig tak i årsaken til avvikene, spurte han.

REDD FOR BESØKET

Bjerkestrand uttrykte også, på vegne av Eidsvoll Arbeiderparti, bekymring over at besøkstallet har stagnert eller avtatt.

– En konsekvens kan bli at vi må øke prisene for å dekke drifts- og vedlikeholdskostnadene. Dette kan fort bli en vond spiral, uttalte han.

– Vi skylder kommunens innbyggere å kvalitetssikre at vi har et bra bad, nå og i framtida, sa Bjerkestrand og stilte spørsmål til ordføreren om årsaken til at bassenget må stenges, om vedlikeholdsplanen for badet, om gjennomføring av tilfredshetsundersøkelser og planer for videre drift.

– BRA RENHOLD

Ordfører John-Erik Vika (Sp) avviste at renholdet er for dårlig.

– Det er innført hyppigere bunnsuging/støvsuging av idrettsbassenget og velværebassenget, opplyste han.

– Dette gjøres tilnærmet hver dag, og i tillegg støvsuges bassengene når det er synlige partikler i vannet.

– Det er innført hyppigere dusjrenhold i helgene, og det er daglig renhold av kafeen, gulvflater, toaletter, garderober, dusjer og badstuer, opplyste han.

– Hovedrenholdet utføres før og etter åpningstid, og i tillegg rengjøres toaletter og dusjer flere ganger daglig, påpekte John-Erik Vika.

HULL I EN DUK

– Årsaken til den siste stenging var ikke dårlig renhold, opplyste ordføreren.

– Det er mest sannsynlig at det høye kimtallet ble forårsaket av stillestående vann på utsiden av en duk som ligger i utjevningsbassenget for idrettsbassenget, og at denne ikke var tett.

– Det ble umiddelbart igangsatt tiltak for å fjerne duken, samt rense og desinfisere alle deler og flater i utjevningsbassenget, i tillegg til ekstra sikring av kjemikaliedoseringen i vannstrømmen, opplyste Vika.

– Generelt jobber kommunen med å forbedre driftsprosessene i anlegget for å sikre en stabil drift og tilfredsstillende vannkvalitet. Per i dag er det ikke kjent at det er noe vesentlige vedlikeholdsbehov ved anlegget, opplyste ordføreren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.