– Jeg har ikke fått noe svar, ikke engang en bekreftelse på at de har mottatt e-posten, sier hun skuffet.

Martinsen har barn både på Dal skole og Råholt ungdomsskole. Nå ber hun om drosjetransport til det blir gangveg og ordinær skolebuss langs hele vegen.

UTRYGG

Avstanden mellom Hasler og Dal skole er tre kilometer. Det er for kort til at elevene får gratis skyss.

Skolevegen er lang og farlig. Elevene bør få taxi. Det bør gjelde alle opp til 18 år. På feltet her bor det fire skolebarn og to barnehagebarn, opplyser hun.

UTEN GANGVEG

Barneskoleelevene kan ta buss fra krysset med Hellestadgangen.

– Men dit er det 600 meter, og barna må gå i vegbanen. Det er ikke gangveg på strekningen, og ikke fotgjengerfelt der elevene må krysse vegen, påpeker Ida Martinsen.

INGEN BUSS

Hjemover fra Dal skole er det ikke noe busstilbud for de eldste elevene, bortsett fra den dagen i uka da de har kortere skoletid.

– Skolebussen kjører bare for de yngste elevene som slutter tidligere, forklarer Martinsen.

LANGT Å GÅ

Situasjonen er enda verre for dem som går på ungdomsskolen.

– Elevene må gå to kilometer ned til Dal sentrum i all slags vær for å komme til buss. Skolebussen stopper ved Coop-butikken, men den er ofte full. Da må ungdomsskoleelevene gå helt til stasjonen for å ta rutebussen, forteller Ida Martinsen.

– Jeg syns det er underlig at bussen ikke tar seg en runde opp hit, for det er mange barn på strekningen fra stasjonen og oppover og det er god plass til å snu i enden av vegen, sier hun.

– KJØRER FORT

Ida Martinsen påpeker at det er mye trafikk på Haslervegen fordi den gir tilgang til turløyper og natur.

– Men vegen er smal og svingete og går gjennom en skog der sola ikke varmer. Det betyr at vegen ofte er glatt. Fartsgrensa er 50 km/t, men det er mange som kjører fortere. Vi bør få en gangveg,  sier hun.

NESTENULYKKER

Ida Martinsen har også opplevd nestenulykker på lokalvegen.

– Barna mine har holdt på å bli påkjørt av biler og buss ved flere anledninger. Det vil være trist om det må gå liv før noe gjøres. Jeg har ved flere anledninger kjørt barna til og fra skolen fordi jeg ikke anser vegen som trygg, opplyser hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.