I saksframlegget til kommunestyret 19. juni er kun 25 av de 39 eiendommene tatt med. Innstillingen er at disse 25 vil få samme behandling som Rådyrvegen borettslag.

– For å unngå ny rettssak ber vi om likebehandling av alle tomtefesterne i Nannestad, på lik linje som Rådyrvegen borettslag, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening.

I et brev til kommunens politikere viser foreningen til at Nannestad kommune den 29. desember 2015 gikk til rettslige skritt mot tomtefestere av i alt 39 tomter. Saken har vært stanset i Øvre Romerike tingrett i påvente av behandling av saken til Rådyrvegen borettslag mot Nannestad kommune hvor kommunen tapte saken enstemmig i Høyesterett ved dom av 9. mai 2018. Kommunen hadde før det også tapt i både ting- og lagmannsretten. Kommunen måtte dekke borettslagets saksomkostninger, rettsgebyrer og egne saksomkostninger på til sammen om lag 1,8 millioner kroner. I tillegg tilkommer interne saksomkostninger.

KONSUMPRISINDEKS

– Kommunen ble dømt til at festeavgiften kun skal reguleres etter konsumprisindeksen. I saksframlegget til kommunestyret er kun 25 festere med identisk festekontrakt som Rådyrvegen borettslag oppe til behandling. Øvrige festere som er saksøkt, og som har ventet på denne dommen i tre år, er ikke tatt med i saksframlegget. Dette er helt uforståelig. Det oppfattes som at rådmannen lar politikerne slippe å ta stilling til denne viktige saken. På tross av tapet i Høyesterett er rådmannens innstilling at mange av tomtefesterne like fullt skal forsøkes å bli påført en gigantisk oppregulering. Kommunen åpner således for å forskjellsbehandle tomtefesterne i Nannestad, og vi mener at kommunen må trekke sitt søksmål overfor samtlige tomtefestere, sier Gulbrandsen.

STORT PRESS

Han viser til at tomtefesterne er slitne og at det har vært, og fortsatt er, et stort press på disse innbyggerne.

– Det virker helt meningsløst for oss at man først skal måtte vente i flere år i rettssystemet for deretter å ikke få sin sak behandlet på lik linje med Rådyrvegen borettslag. Disse festerne går nå en utrygg framtid i møte uten å vite hva kommunen akter å gjøre. Tomtefesterforeningen henstiller politikerne om at disse festerne må få lik behandling som Rådyrvegen borettslag, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Dom i tomtefestesaken: Forventer at alle får samme behandling

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.