Rådmannen har foreslått å huse flyktninger i de fraflyttede boligene inntil de må rives som følge av den planlagte utbyggingen på området.

STREKKE SEG LANGT

Saken var oppe i formannskapet tirsdag kveld. Der var det ingen som motsatte seg rådmannens forslag, men samtlige påpekte nødvendigheten av at kommunen strekker seg så langt at de nåværende beboerne blir mest mulig fornøyde.

- Jeg håper vi kommer i havn med minnelige avtaler innen sommeren, uttalte rådmann Knut Haugestad.

- MINST MULIG PROBLEMER

- Beboerne vet de må flytte. Kommunen har tidligere gitt dem positive signaler både prismessig og ellers, påpekte John Granly (KrF).

- Jeg ser det som en forpliktelse å få til frivillige avtaler til sommeren. La oss sørge for at de som bor der, får minst mulig problemer etterpå, både økonomisk og psykisk, sa han.

- VIL SE DEM I ØYNENE ETTERPÅ

- Jeg har stor forståelse for beboerne, uttalte varaordfører Einar Madsen (Ap).

- Jeg håper vi kan se dem i øynene etterpå. Den ene beboeren som har solgt til kommunen, har sagt at oppgjøret var greit. Jeg håper vi også slipper ekstra omganger med resten.

- Vi må prøve å få det til slik at de som må flytte, gjør det med en mest mulig positiv holdning, uttalte Terje Tønnessen (FrP).

DET PRIVATE MARKEDET

- Påtvunget endring gjør alltid vondt, kommenterte Wenche Hoel Ulvin (H).

- Vi mangler boliger til flyktninger. Lundsjordet er en mulighet, men jeg føler at vi binder oss der. Har kommunen vært i dialog med det private markedet, spurte hun.

Torleif Hamre (SV) ville vite hvor lenge husene kunne brukes som flyktningeboliger, og fikk et temmelig omtrentlig svar fra eiendomssjef Erik Lunde: - En del år framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.