Ordføreren mener vedtaket om ny organisering av Politiet er brudd på Stortingets forutsetninger for nærpolitireformen.

Politimesteren gikk inn for at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor skal legges ned og at tjenesten flyttes til Ullensaker. Dette er senere vedtatt av Politidirektoratet.

– Politiet sentraliseres, blant annet med den følge at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor, som betjener et område med 19.000 innbyggere og som er i vekst, besluttes nedlagt, sier Thue.

HAR KLAGET

Med bakgrunn i premissene for nærpolitireformen har Nannestad kommune etter vedtak i kommunestyret klaget på Politidirektoratets vedtak fra januar i år som innebærer nedleggelse av lensmannskontoret i Nannestad.

– Nærpolitireformen er et brudd på Stortingets forutsetninger. Utredningen er gjennomført uten at det har vært etablert noen reell dialog mellom de berørte kommuner. Betydningen av å opprettholde Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor har ikke blitt vektlagt i politimesterens tilråding fordi prosessen har vært gjennomført uten at berørte kommuner har fått delta med sin lokale kunnskap om kriminalitetsbildet og behov for tilstedeværende politi, sier Thue.

Han ber nå Stortinget om at tilstedeværelsen for det lokale lensmannskontoret sikres.

– Nannestad er villig til å inngå dialog med Politidistrikt Øst om hvordan videreføring praktisk kan gjennomføres, sier ordføreren.

BRUDD PÅ FORUTSETNINGER

Thue hevder også at Politidirektoratets vedtak om ny organisering av Politiet i Nannestad er et klart brudd på Stortingets forutsetninger om hvordan et «nærpoliti» skal organiseres og driftes. Han påpeker også at det ikke er gitt samme frister for klager for de berørte kommuner.

– For at kommunene skal kunne gi en samlet vurdering av klagene må fristen for uttalelse være den samme for alle klager innenfor samme politidistrikt. Politidirektoratet har bestemt at alle kommunene i distriktet får alle klagene i distriktet til uttalelse. Dette virker på overflaten svært så demokratisk og inkluderende, men alle klagene kommer med hver sin frist. Det betyr at ingen, heller ikke direktoratet, kan se helhetlig på saken. Altså er dette en skinnmanøver som åpenbart har motsatt hensikt. Jeg synes hele prosessen bærer preg av at kommunene overkjøres. Det er irriterende at politimesteren skryter på seg 45 minutters kjøretid til nærmeste kontor, når vi i alle andre sammenhenger avkreves kollektivreiser. Med kollektivtransport tar det én time til Jessheim og én time og 45 minutter til Råholt. sier Thue.

LES OGSÅ: Nannestad vil opprettholde lensmannskontoret

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.