De fire guttene hadde ulike roller i filmingen og delingen av sexvideoen som viser den da 17 år gamle fornærmede jenta og den nå ene domfelte under et samleie.

Videoen ble senere delt på sosiale medier, og under hovedforhandlingene forklarte en av guttene at filmingen bare var ment som en morsom greie. 

– Det var bare for å kødde litt med NN (den tiltalte gutten jenta hadde samleie med red.anm.). En spøk rettet mot han. Det var ikke rettet personlig mot NN (den fornærmede jenta), og det var ikke for å krenke noen. Jeg var barnslig på den tiden og angrer veldig på det som ble gjort, forklarte han fra vitneboksen.

Betinget fengsel

Den ene av guttene er dømt til 45 dagers betinget fengsel, mens to av de andre ble dømt til 36 dagers betinget fengsel. De må også betale mellom 5.000 og 10.000 kroner i bot.

Gutten som hadde samleie med jenta fikk 44 timers samfunnsstraff.

– Min klient er gjort kjent med avgjørelsen, og dommen skal sendes over til han før vi diskuterer den nærmere, sier guttens forsvarer Runa Elin Kosberg.

– Det jeg foreløpig kan si er at vi er fornøyde med straffeutmålingen, legger hun til.

Må betale oppreisning

Alle guttene er dømt for å ha krenket en annens fred, mens tre av guttene ble dømt etter tiltalen som sier at tenåringsguttene har «produsert framstilling som seksualiserer barn og overlatt eller gjort framstillingen tilgjengelig for andre som har medvirket til dette».

Guttene må i tillegg betale til sammen 12.000 kroner i oppreisning til den fornærmede jenta. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.