Jessheim næringspark er blitt til Bilbyen etter sine sju bilforhandlere. I 2016 solgte de over 5500 biler og hadde flere enn 200 ansatte. Forhandlerne jubler over konseptet.

– Selvsagt er det konkurranse, men vi samarbeider også for vi er best tjent med å stå sammen. I tillegg til oss er det flere andre bilrelaterte og andre bedrifter her som drar nytte av hverandre, sier plassjef Joakim Stølan i Bilia som omsatte for 173 millioner kroner i fjor.

– Hvis du skal spå om Bilbyens framtid?

– Med veksten vi ser på Jessheim er det ikke unaturlig å tro at det en dag blir boliger her. Men bilen består og jeg ser ingen motsetning i å kombinere boliger og bilforretninger. Vi krever bare én etasje, og stenger tidlig i motsetning til dagligvarebutikker, sier han.

Før den tid skal det uansett drives butikk.

– Jeg har tro på området, og når vi ser hva forhandlere har investert i nybygg er det flere som tenker som meg. Bilbransjen er motoren og trafikkdriveren til nær sagt alt i Bilbyen. Det igjen er selvsagt en fordel for kundene som finner det meste de trenger på et relativt lite område. Og når XXL snart er på plass i sentrum, er Jessheim et komplett handelssted, påpeker Joakim Stølan.

ALLE SMILER: Forhandlerne i Bilbyen har god grunn til å smile

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.