Sist uke var det bispevisitas i Eidsvoll, og i sitt avsluttende visitasforedrag tok biskopen opp ønsket om ny kirke.
- I løpet av visitasen har vi ved flere anledninger drøftet behovet for ny kirke, opplyste Sommerfeldt.

UNDERKAPASITET

- Råholt sokn er i ferd med å passere 10.000 medlemmer og sliter med betydelig underkapasitet på en rekke gudstjenester, arrangementer og andre samvær. Denne utviklingen forsterkes i møte med den forventede befolkningsveksten, uttalte Sommerfeldt.

BYKIRKE

- Som biskop vil jeg understreke behovet for ei bykirke som kan imøtekommende det voksende urbane sentrums behov for et sosial, kulturelt og åndelig samlingssted. Jeg har merket meg at kommunens ledelse anerkjenner behovet for ei slik kirke, sa biskopen.

TOMT

Fellesrådet har allerede ytret ønsker om avsetting av tomt i den kommende kommunedelplanen for Råholt.
Ifølge sokneprest Marta Botne behøver man ikke avsette tomt til noen ny gravplass på nåværende tidspunkt.
- Det er utvidelsesmuligheter på den kirkegården som er nå, forteller hun.

GODT FORNØYD

Biskop Atle Sommerfeldt uttrykte for øvrig tilfredshet med det han hadde sett og hørt under visitasen sist uke.
- Visitasen har bekreftet et meget godt inntrykk av lokalkirken her i Eidsvoll, sa han i sitt visitasforedrag.
- Alle kirkebyggene har siden sist visitas gjennomgått betydelig vedlikehold og framstår i dag som praktfulle signalbygg. Jeg har i løpet av visitasuka gjentatte ganger fått bekreftet at kirken og dens medarbeidere nyter svært stor respekt og tillit på alle arenaer i lokalsamfunnet, sa biskopen og rettet en takk til ansatte og menighetsråd for programmet og medvirkningen under visitasen.

IDENTITETSBYGGING

Dette var første bispevisitas i Eidsvoll siden 2004. Siden den gangen har innbyggertallet i kommunen økt kraftig, og biskopen pekte på behovet for å utvikle stedsidentitet blant innbyggerne.
- Med den store befolkningsveksten, som blir særlig tydelig på Råholt, er det svært viktig at kirken samhandler med andre for å videreutvikle et samfunn der alle er inkludert og har mulighet til innflytelse på egen livssituasjon, sa Sommerfeldt.

DIALOG KIRKE-KOMMUNE

- Vi har forberedt bispevisitasen i fem måneder, forteller Marta Botne som har vært koordinerende sokneprest for visitasen. Botne blir fra nyttår også medlem av bispedømmerådet.
- Jeg er veldig godt fornøyd. Dette har vært interessant og lærerikt, men vi skulle gjerne hatt mer tid slik at vi kunne besøkt enda flere steder og vist mer av kirkens arbeid, sier Botne.
- Jeg tror også visitasen har gitt en god dialog med kommunen, og vi vil følge opp, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.