Det er Mathiesen Eidsvold Værk ANS, på vegne av Opplysningsvesenets fond, som har stått for fellingen.

RÅTNE OG FARLIGE

Det er Opplysningsvesenets fond som eier skråningen på begge sider av vegen. En gang eide de hele området, men størsteparten av det ble solgt ut til tomter.

– Vi fikk flere henvendelser fra boligeiere som var bekymret for trærnes tilstand. De var nok godt over 100 år gamle. Jeg reiste dit på befaring, og fant at flere av trærne var råtne og i meget dårlig forfatning. Vi konkluderte at det beste og mest sikre var å hogge dem ned, sier Ragnar Borrman, skogforvalter for Opplysningsvesenets fond på Østlandet.

IKKE NYE TRÆR

– Kommer dere til å plante nye bjørketrær som erstatning for dem som nå er borte?

– Det er bestandig trist å måtte ta ned gamle allétrær, men en gang på det dessverre skje. Og nei, vi har ikke planer om å plante nye, svarer skogforvalteren.

LES OGSÅ: Store trær blåst over ende i Odalsvegen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.