Det er fra tidligere kjent av Bjørn Dæhlie har kjøpt ei vel 1,5 dekar stor tomt inntil Vorma rett nord for Olsruds eiendom. Nå er byggeplanen konkretisert.

FEM ETASJER

Det nye prosjektet har fått navnet «Skibladnersvingen».

Dæhlie har sendt søknad til kommunen om å få oppføre et bygg med grunnflate på 830 kvadratmeter i fem etasjer pluss parkeringskjeller. Søknaden omfatter også dispensasjon fra nåværende reguleringsbestemmelser.

Planen gir sju leiligheter av varierende størrelse i hver av de fire nederste etasjene og en stor leilighet i en tilbaketrukket toppetasje.

HEVET GRUNNIVÅ

- Toppetasjen er tilbaketrukket for å redusere høydevirkningen fra nærliggende bygninger, påpeker arkitektfirmaet Stein Halvorsen AS som har tegnet bygget.

Området ved Vorma er flomutsatt, og garasjeplanet er derfor hevet. Bygningstoppen ender fem meter lavere enn høyeste punkt på Sundtoppen.

KREVER DISPENSASJON

Planene krever dispensasjon både fra kravet om maksimalt fire etasjer, og fra kravet om minst halvannen parkeringsplass per bolig. Planen gir 30 biloppstillingsplasser i parkeringskjelleren, altså én per bolig pluss én ekstra.

Dæhlie ønsker også å flytte gangvegen forbi tomta halvannen til to meter nærmere elva for ikke å komme i konflikt med parkeringskjelleren og leilighetenes balkonger.

- Det er innen tidsfristen ikke kommet klager på planen, opplyser Bjørn Dæhlie.

- UNIK TOMT

Tomta der nybygget skal oppføres, ligger tett inntil Vorma med vid utsikt i flere retninger.

- Jeg synes Eidsvoll fortjener et flott leilighetsprosjekt på denne unike tomta, sier Bjørn Dæhlie.

- Jeg jobber hardt for å realisere prosjektet, og jeg håper kommunen ser at fordelene er større enn ulempene og dermed godkjenner planene.

USIKKER TIDSRAMME

- Søknaden ligger nå til behandling i kommunen. Vi kan ikke starte markedsføring og salg før det foreligger en godkjennelse der. Det er derfor for tidlig å si noe om når prosjektet kan komme i gang, og når det kan stå ferdig, opplyser Bjørn Dæhlie til Eidsvoll Ullensaker Blad.

LES OGSÅ: Dæhlie vil bygge mer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.