Monica var invitert på lunsj av Hege Svendsen. Begge sitter i styret i foreningen «Bli med!». Men Hege hadde på forhånd gjort en avtale med Frivilligsentralen og ordføreren – og det ante ikke Monica.

NETTVERK FOR INNFLYTTERE

For noen år siden flyttet Monica med familie til Eidsvoll. Hun kjente ingen, og tenkte at det var sikkert mange som var i samme situasjon. Dermed så «Bli med!» dagens lys.

Foreningen har som mål å skape nettverk for nye eidsvollinger.

Det som startet i det små, har etter hvert som behovet har økt, vokst til å bli en forening med mange aktiviteter. Og bak det hele står Monica og trekker i trådene.

Ved siden av å være drivkraften bak «Bli med!», er hun tobarnsmor, student og fotballtrener.

LAVTERSKELTILBUD

– Dette er et lavterskeltilbud hvor det verken koster penger å være med eller krav om dugnad, sier hun.

De sosiale møteplassene er overalt. Det arrangeres turer i naturen, overnattingsturer både ute og inne, matpakketurer på formiddagen og nå til søndag er inviteres det til isbading fra Pressan ved Hurdalssjøen.

– Vi prøver å få til fire arrangement i måneden, forteller Hege Svendsen.

– Det er ikke bare innflyttere som kommer. Mange eidsvollinger møter også opp. De har ikke noe sosialt nettverk og møteplasser. Det er skremmende mange som er ensomme, legger prisvinner Monica til.

– INKLUDERENDE MENNESKE

Det er ordføreren i Eidsvoll og styreleder i Frivilligsentralen som sammen plukker ut prisvinneren.

I år hadde de ti kandidater å velge i, og valget falt altså på ildsjelen Monica Flage.

I nominasjonen, som ordføreren framførte i Kafé Henrik, står det mange rosende ord om Monica.

« Monica er et inkluderende menneske med et åpent hjerte og en åpen favn. Hun ser alle, samtidig som hun ser den enkelte. Hun representerer den nye frivilligheten som skaper uformelle møteplasser der folk ferdes. Monicas frivillige innsats fører til inkludering og fellesskap», heter det blant annet i nominasjonen.

– Nå tror jeg nesten at jeg begynner å grine. Og jeg blir snart målløs, sa en overrasket prisvinner, som ble satt helt ut.

For sin frivillige innsats fikk hun et flott bilde malt av Maria Gjul og en ostehøvel lagd på Gladbakk.

LES OGSÅ: En tårevåt og overraket Reidun

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.