I disse dager har en gruppe fra Blindeforbundet startet en dørbankeaksjon i Ullensaker. Men de stopper ikke der. Målet deres er å ta for seg hele Øvre Romerike – og der er det pluss, minus 10.000 dører.

FANGER OPP SYNSHEMMEDE

Statistisk sett skal det være rundt 2000 synshemmede i vårt distrikt, men langt fra så mange er registrert.

– Hver tredje krone som Blindeforbundet disponerer, kommer fra statlige overføringer. Dermed må vi skaffe til vege to kroner for hver statlige krone vi får. Målet med denne dørbankekampanjen vår er å skaffe flere givere på permanent basis, men også å finne flere synshemmede som ikke har søkt hjelp. Det kan være ulike grunner til at de ikke har tatt kontakt med oss, sier koordinator for dørbankingen på Øvre Romerike, Harry Aass.

HAR ID-KORT

De ti som nå som banker på dørene, er alle fast ansatte i Blindeforbundet og alle er utstyrt med ID-kort og jakker som viser hvem de er.

– Vi startet 1. februar, og har vært på Nedre Romerike med fantastisk resultat. Vi har kommet i kontakt med svaksynte folk har trengt hjelp, og vi har allerede vært på Kløfta. Der fikk vi god uttelling, og vi traff masse hyggelige folk, sier Aass.

Når Ullensaker er ferdigbanket, står dørene i Eidsvoll og de andre Øvre Romerike-kommunene for tur. Går alt etter planen, skal kampanjen være før sommeren setter inn for alvor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.