Kjetil Hartvedt og Elisabeth Wroldsen mottok på vegne av byggesaksavdelingen Beste Praksis-hammeren og diplom under næringslivsfrokosten i Nannestad. Programdirektør hos Bygg 21, Sverre Tiltnes, og styremedlem Jon Olav Sigvartsen, daglig leder hos JOS Bygg as og styremedlem hos Bygg 21, overrakte prisen som tidligere er delt ut til bare to aktører, Tønsberg sykehus og Drammen Eiendom.

– Vi deler ut prisen til noen som er et forbilde og som andre kan strekke seg etter, sier Tiltnes.

Bygg 21 er et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæringen og statlige myndigheter.

OVERRASKET

– Dette var en stor overraskelse. Vi ante ingen ting om dette. Hadde jeg visst jeg skulle holde tale hadde jeg forberedt meg. Det er veldig hyggelig at vi blir lagt merke til, sier Hartvedt.

Han har jobbet i Nannestad kommune i fire år. Wroldsen har bare et drøyt halvår i Nannestad, men har erfaring fra byggesaksbehandling i fem år i en annen kommune.

– Dette var kjempehyggelig. Prisen og diplomet skal få en fin plass, sier hun.

Hartvedt mener én av årsakene til den effektive saksbehandlingen er at de tar i bruk mye ny teknologi. Det er i dag tre saksbehandlere, men blir snart fire.

INNOVASJON

– Innovasjon, digitalisering og standardisering er stikkord. Vi tar blant annet imot elektroniske byggesøknader, og dette gjør saksgangen mer effektiv. Noen ganger kan vi behandle saken samme dag den kommer inn, sier Kjetil

Dette er begrunnelsen fra Bygg 21:

«Nannestad kommunes byggesaksavdeling har etablert Beste Praksis når de svarer alle byggesøknader innenfor fristen tre uker etter at søknad er mottatt. Gjennom tidlig dialog mellom kommunen og utbygger, gjensidig respekt og en løsningsorientert kultur, blir fristen holdt i alle byggesaker selv om noen kan være uklare eller mangelfullt dokumentert. Byggesaksbehandlingen i Nannestad kommune setter standard for andre med gode interne rutiner, god tilgjengelighet og god kommunikasjon og samhandling på tvers av områder».

SJU TIL TI DAGER

– Det som tar veldig mye tid for oss i byggebransjen, og som koster mye penger, er hvis samarbeidet med kommunen ikke fungerer. Ferdigattester, byggesøknader og endringsmeldinger ligger for oss gjennomsnittlig på mellom sju og ti dager i Nannestad. Det er helt unikt, sier Sigvartsen.

LES OGSÅ: I Nannestad ble alle byggesaker behandlet innenfor fristen i fjor

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.