• PRESENTASJON: Livsgledesertifisør Frøydis Høyem (t.v.) fortalte om Livsglede for Eldre og Livsgledehjem. Her sammen med enhetsleder Marianne Hansveen, ordfører Hans Thue, kommuneoverlege Tom Sundar, livsgledekonsulent Kari Homble, leder for helse- og omsorgsutvalget, Jan Haugerud, og Anne Grasbakken fra Livsglede for Eldre. Foto: Privat

Nylig gikk startskuddet for livsgledeprosjektet med en kick-off på sykehjemmet.

– Nærmere 70 personer var samlet på sykehjemmet, både ansatte ved sykehjemmet, barnehager, skoler og ikke minst frivillige organisasjoner. Prosjektet er også godt forankret hos øverste ledelse, ansatte og politikere, sier Kari Homble, livsgledekonsulent i Nannestad kommune og bindeledd mellom organisasjonen Livsglede for Eldre og kommunen.

VARIG ENDRING

Hun opplyser at det er etablert ei livsgledegruppe som skal jobbe med prosjektet.

– Nå er vi i gang, og målet er at det skal bli en varig endring og en integrert del av arbeidsmetodene, sier Homble.

– Dette handler om å ta utgangspunkt i alt det gode arbeidet som allerede skjer i eldreomsorgen og videreutvikle og systematisere det, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Livsglede for eldre er en organisasjon som sertifiserer sykehjem i denne metodikken gjennom årlige kontroller. Nå skoleres og støttes sykehjemmet, skole, barnehage, ungdomsskole, videregående og frivillige.

INDIVIDUELLE MÅL

– Fra mitt ståsted er dette et svært viktig prosjekt. Det handler om å sette overordnete mål om kvalitet og individuelle mål for beboeren. På den måten kan livet henge sammen og den enkeltes hobbyer og interesser videreføres i stort monn. Det handler også om kontakt mellom generasjonene, kontakt med dyr og miljøer, kontakt med pårørende. Alt dette som betyr like mye for alle, enten man er ung eller gammel, om man bor hjemme eller på institusjon. I tillegg blir arbeidet systematisert og dokumentert, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

STOLT ORDFØRER

Thue legger ikke skjul på at han synes det er hyggelig at Nannestad er første kommune ut i Akershus.

– Det er alltid hyggelig å se at en har ansatte som har initiativ og gjennomføringsevne. Må innrømme at jeg er litt stolt over sykehjemmet vårt. Og imponert over at frivillige, barnehager og skoler også stiller opp. Dette er riktig og viktig, sier ordføreren.

LES OGSÅ: – Dette er helt toppers

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.