Blå bluestoner kan høres i Eidsvoll sentrum denne formiddagen. I bakgården på Kaffehujørnet står to gatemusikanter som ønsker å skape litt liv og stemning i sentrum. Det er far Rune og sønnen Marius – to tredeler av Marius Lien Band fra Nes. Trommis Odd Arne Klungseth er trommis og kommer fra Sagmoen på Eidsvoll Verk.

– Han er ikke med her i dag. Noen må jobbe og tjene penger, også, ler Rune. Han er opprinnelig eidsvolling, og savner fart i Sundet.

BIDRA TIL LIV

Rune, som er ungdomsarbeider når han ikke spiller bass og munnspill, savner liv i Sundet, og det er ikke første gang han er gatemusiker der.

– Vi har spilt her tidligere, men det er første gang i år. Jeg vil at det skal skje noe her nede som skaper liv og røre. Dette er vårt bidrag til det, sier han.

Selv om det er sommer, sol og ferie, er de ikke akkurat så veldig mange tilhørere på uteserveringen ved Kaffehjørnet. Men de som er der, setter tydeligvis pris på sommermusikken.

– Er de ikke flinke? sier Reidun Lovise Hoel. For å gjøre flere oppmerksom på gatemusikantene, legger hun ut en liten filmsnutt på Facebook.

KJENTE I MILJØET

Marius Lien Band er ikke hvem som helst. Det er velkjent i bluesmiljøet over hele Norge.

De har holdt konserter blant annet på Lillehammer, i Oslo og på Kongsvinger.

Nå sist var under Musikkfest Oslo i juni. Der gikk Marius Lien, som går på videregående, og hans trio, i musikalsk kamp med tre andre band, av med seieren under det regionale uttaket til Union Bluescup. Bandet er dermed kvalifisert til deltakelse på finalerundene på Notoddden Blues Festival i begynnelen av august.

Likevel stiller de seg opp på et gatehjørne i Sundet en tirsdag formiddag for å underholde.

– Sundet må overleve, og vi må bidra til det, mener Rune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.