– Vi må være der kundene er og gjøre oss lett tilgjengelige. Derfor vil vi være i Jessheim storsenter, sier daglig leder hos Bavaria Gardermoen.

10. august åpner han dørene til en 266 kvadratmeter stor bilbutikk, der det skal være ansatte til stedet hele dagen.

– Dette blir ikke bare et showroom for å vise fram ulike biler, men faktisk en fullverdig bilbutikk. Selv om vi ikke har plass til å stille ut alle modellene våre, kan de ansatte gjøre akkurat samme jobben her som de gjør på Gardermoen. Og du som kunde får kjøpt akkurat den bilen du vil ha, påpeker han om lokalene på hjørnet av Furusethgata og Trondheimsvegen.

PRØVEPERIODE GA MERSMAK

På Øvre Romerike selges BMW gjennom Bavaria på Gardermoen. Fra mars til juni leide de et lite utstillingslokale i den gamle delen av Jessheim storsenter, enkelte dager med eget salgspersonell på plass.

– Responsen fra folk som gikk forbi var svært godt og vi solgte godt med biler der. Etter hvert fikk vi til å leie dette lokalet. Bavaria har vært på Gardermoen siden flyplassen åpnet i 1998 og vi har ingen planer om å flytte derfra, men nå gjør vi oss mer tilgjengelige for flere mennesker. Det er fortsatt mange som ikke kjører til Gardermoen for å kjøpe bil, og det er nettopp profilering og salg dette handler om, sier Enderud.

– Men bilbutikk inne i et kjøpesenter?

– Ja, dette kommer til å bli bra. Vi har fått flere gode reaksjoner fra publikum i oppussingsperioden, sier han.

GLEDER SEG

BMW kaller konseptet for pop-up store, og de har prøvde det ut med hell blant annet i USA.

– Litt annerledes for senteret er det jo, men jeg synes det er spennende med et slikt konsept. Å tenke nytt er bare positivt. Så vidt jeg vet er dette det første kjøpesenteret i landet med en bilbutikk i porteføljen, sier senterleder Christin Brandt, som i forrige uke fulgte med ombyggingen av lokalet fra utsiden.

FIKK DU MED DEG DETTE: Får 500 sorter øl i butikken

MANNFOLKMAGNET

– Er ikke dette bare et trekkplaster for den mannlige delen av kundene mens konene deres er på shopping?

– Egentlig ikke, det er nok av kvinner som liker å se på pene ting. Og du må ikke glemme at vi også kjøper biler. Det er ikke forbeholdt menn lenger, påpeker senterlederen.

-Mange vil kanskje spørre om det passer seg med en bilbutikk i et kjøpesenter?

-Jeg kan ikke se hvorfor dette ikke skulle passe inn hos oss. Biler er også en vare, og vi har ingen motforestillinger mot at det blir solgt slike her i huset. Ute i Europa er dette ganske vanlig i større kjøpesentre, så at det kommer til Norge er helt naturlig, sier Brandt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.