– Vi har hatt et utmerket samarbeid i flere år. Dette er folk man kan stole på, og som gjør jobben. Vi trenger ikke mase her, sier ordfører Einar Madsen fornøyd.

Sammen med brukere og ansatte deltok han på kakefest med boller og brus etter at prosjektet var i havn mandag ettermiddag.

Ordføreren har tidligere jobbet ved BOA, og kjenner flere av brukerne fra før.

De har lagt ned mange gratis arbeidstimer for å hjelpe TV-aksjonen, som arrangeres 20. oktober til støtte for demenssaken.

– MORO NÅR DET GÅR FORT

BOA er et opplærings- og aktivitetssenter for voksne psykisk utviklingshemmede og andre med bistandsbehov.

– Det var bra å være med på dette, forteller bruker Linda Kristoffersen på spørsmål fra ordføreren.

Kristin Trandum ved BOA forteller at de har tatt av fjorårets klistrelapper, satt på nye, satt på lokk og plombert bøssene. Media får ikke lov til å ta bilde av klistrelappene. Men de er vant til litt hemmelighetskremmeri på BOA.

– Vi makulerer også papirer, og når det pågår, er det ikke lov for andre å være her, forteller hun.

– Det er viktig å ta en skolekrets om gangen. Den som har en god «lokkedag» må ta seg av lokkene, og den som har en god «låsedag» må få lov til å låse. Da går det så det griner. Det gjelder å holde tunga rett i munnen. Det er moro når det går fort, sier Per Fredrik Insulan ved BOA, og får bifallende nikk fra brukerne.

AVHENGIG AV HJELPEN

Egil Martin Dahlum og Eva Dybli fra TV-aksjonen er svært glade for jobben BOA gjør for dem.

– Det er helt fantastisk. De gjør en uvurderlig innsats. Vi er helt avhengig av at noen tar på seg arbeidet. Disse kan jobben, og de gjør det gratis for oss. Vi er fantastisk heldige der, sier Dybli.

– Men vi er veldig spente på om vi har noen til å bære. Foreløpig mangler vi nesten alle bøssebærerne. Det er frist tirsdag til å melde seg på, og vi håper at bøssebærerne renner inn etter hvert. De skal jo helst være to på hver bøsse, så vi trenger en del folk. Vi har spesielt spurt skolene om hjelp, sier Dahlum.

Søndag skal bøssebærerne hente bøssene i rådhuset før de legger ut på en to timers innsamlingsrunde til inntekt for demenssaken.

STARTER JULEBUTIKK

BOA har også andre prosjekter på gang. De har 34 brukere fordelt på fire avdelinger.

– Vi driver blant annet med keramikk, strikking, toving og julepynt. I midten av november åpner vi egen julebutikk i Sundet. Det gleder vi oss til. Det er en trivelig arbeidsplass med mange gode kolleger, sier Kristin Trandum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.