• FLOTT BRYGGEANLEGG: Ved Bogen-brygge møter båtfolket både åpen kiosk og et splitter nytt bryggeanlegg med alle fasiliteter. Her et glimt fra stemningen ved brygga lørdag ettermiddag.
  • FLERE GENERASJONER: Arne Gjødingseter ønsket både barn, barnebarn og oldebarn velkommen til Bogen brygge lørdag ettermiddag. Nina Gjødingseter (t.h) og Vilde Emilie Brovold i midten.
  • SOMMERJOBB VED SJØEN: Synne Åstad Wennervold og Birgitte Garberg Bjerke ønsker båtfolket velkommen til kafeen ved Bogen brygge denne sommeren.

Flere er i ferd med å gjøre seg klare for dagens seilas. Lisbeth Lausund og Recto Correa har reist fra Nannestad til båtforeningens brygge i Hurdal, for å sjøsette sin båt for sesongen.

– Dette er vår første båttur på to år, og i dag var det en så flott dag at vi tenkte at nå satser vi på en fin dag på sjøen, forteller de.

I det ekteparet Per og Mette Solsrud fra Hurdal entret sin «Skipsplass» 21 fots fritidsbåt, kom det en liten regnbyge seilende, men ellers var lunch-kurven pakket, og alt klappet og klart, for en flott dag på sjøen.

– I fjor ble det en tre-fire turer, så det var en litt dårlig sommer. I dag er det sommerens andre tur, og så langt ser det ut til å bli litt mer tid i båten enn vi fikk i fjor, sier Per Solsrud.

FORDELER MED FERSKVANN

Det å ha båt krever forberedelser både før og etter sesong, og selv om bevegelsesfriheten er noe mindre enn på sjøen, er det også en del fordeler med båtliv i innlandet.

– Det blir jo litt dugnad her i foreningen slik det også gjør andre steder, men vi har litt mindre jobb med pussing av båten og slike ting, siden vi bruker den her på Hurdalssjøen, forklarer Solsrud.

NYSATSING PÅ BÅTTURISME

Et av dagens reisemål for mange av båtturistene på Hurdalssjøen, er det flotte bryggeanlegget Bogen brygge. Her har lokale aktører de siste årene satset stort med både hytteutbygging og oppgradering av havneområdet.

I den svale sommerbrisen, og der glinsende båter duppet i de lette bølgene ved havna, var det rene sørlandsidyllen lørdag ettermiddag.

Arne Gjødingseter fra Råholt hadde ikke reist til Hurdal med båt, men ankommet med bil til brygga. Der tok han i mot resten av familien som la til kai. I båten satt oldebarnet Vilde Emilie Brovold (10).

– Det var litt bølger underveis, men jeg blir ikke sjøsyk, forsikret hun.

BÅTFOLKET VELKOMMEN

For familien fra Råholt ble turen innom Bogen brygge også en liten tur innom strandkafeen, der Synne Åstad Wennervold og Birgitte Garberg Bjerke ønsket besøkende velkommen

– Vi har hytte her så det er kort vei til sommerjobben, forteller Wennervold.

Bryggeområdet inviterer gjester fra både sjø og land, og jentene i kiosken melder om godt med besøkende den siste tiden.

– Når det er fint vær får vi mye båtfolk på besøk, men vi har også mange besøkende fra campingområdet, forteller de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.