Totalt renoverings- og restaureringsbehov, skrev megleren i annonsen. Sju budgivere kjempet om den 154 år gamle boligen, som til slutt gikk 270.000 kroner over takst.

- Det er tydelig at det er marked for slike restaureringsobjekt, sier eiendomsmegler Kine Johansen Ruud i Krogsveen Avdeling Jessheim om boligen i Ålborgvegen 62 i Eidsvoll til EUB.

Meglerens prisvurdering av bolighuset, uthuset og den drøye 1,6 mål store eiendommen stoppet på 750.000 kroner. Da budrunden var over hadde salgssummen kommet opp i 1.020.000. Huset, som ligger tre kilometer fra Sundet, ble bygd i 1861. Eneboligen er på 162 kvadratmeter og har et betydelig restaureringsbehov. Det stoppet ikke potensielle kjøpere.

LES OGSÅ: Gikk for 2,7 millioner

Kan bli restaurert

- 27 lastet ned salgsannonsen i forkant av visning. Jeg husker ikke hvor mange telefoner vi hadde, men det var en del det også. Etter endt visning hadde jeg 22 navn på liste. Selgeren er veldig fornøyd med salgssummen, sier Johansen Ruud.

Det var Shaukat Masood Mumtaz som fikk tilslaget. Han er bosatt i Stavanger, og var ikke selv til stede på visningen. Det betyr at han kun har sett huset og eiendommen på nettet.

- Jeg ble skikkelig trigget av stedet da jeg så annonsen. Derfor sendte jeg sønnen min på visning. Han er bosatt på Østlandet, og det passet derfor bedre at han reiste og kikket på det, sier han.

Han vil om kort tid reise og kikke nærmere på eiendommen.

- Jeg har god erfaring med å restaurere og renovere eiendommer andre steder i Norge, og kommer til å vurdere mulighetene for å gjøre det der også. Skulle det vise seg at det ikke går, kan det være et alternativ å bygge et par nye eneboliger på tomta. Jeg vil uansett ta en dialog med kommunen om mulighetene, sier Shaukat Masood Mumtaz.

I tillegg til bolighuset står det et slitent uthus på eiendommen.

LES OGSÅ:

Skal få det til å skinne

- Jeg ville aldri kjøpt dette om jeg ikke trodde det kunne bli et godt prosjekt. Det beste er naturligvis om vi kan få bolighuset til å skinne igjen, sier Shaukat, som ikke selv kommer til å bosette seg der. Frank Aalborg og Tom Erik Høva Austad eide en halvpart hver av eiendommen.

- Dette var huset etter faren min. Stedet er pent, men det trengs noen malingsstrøk og renovering. Det har vi god tro på at kjøperen kommer til å ta seg av, sier Aalborg.

Sist helg skrev EUB om flere forfalne og forlatte hus på Øvre Romerike. Aalborg mener salget av hans eiendom viser at mange ser potensialet i renoveringsobjekter.

- Nå gleder vi oss til å se hvordan det blir der, sier han.

LES OGSÅ: Over 48.000 kvadraten på Kløfta

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.