Bommen som ble satt opp for å sikre skolebarna, har vært et politisk tema i snart åtte år.

I siste hovedutvalgsmøte anbefalte politikerne å fjerne bommen uten forbehold.

Slik gikk det ikke da kommunestyret behandlet saken tirsdag kveld.

– Lokalbefolkningen er delt i to leire når det gjelder synet på bommen, og det er like gode argumenter for å åpne som for å stenge, påpekte Jens E. Aalborg (H).

Også kommunestyret var delt i to leire, men ganske skjevfordelt.

Bare Øyvind Grønlie (MDG) og Knut Bakkehaug (V) stemte for å bevare bommen. Begrunnelsen var trafikksikkerhet, og en ubetydelig omveg for å komme til for eksempel kirka.

De 32 andre (én fraværende) stemte for et forslag fra Olav Resaland (Ap).

Også Resaland var opptatt av trafikksikkerhet. Derfor foreslo han at det skulle foretas flere sikringstiltak før bommen blir fjernet; sette ned fartsgrensa til 30 km/t, bygge opphøyd gangfelt der stien som skolebarna benytter, munner ut i Langsetvegen og anlegge fartsdempere på begge sider av gangfeltet.

Først når disse tiltakene er gjennomført vil den omstridte bommen bli fjernet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.