Det er nå ti år siden bompengestasjonen ble satt opp.

– Nå opphører bompengeinnkrevningen. Dette er tre år tidligere enn hva man antok da den ble satt opp. Det er gledelig, sier Lars Birger Salvesen, fylkesvaraordfører i Akershus.

Han opplyser at også alle Autopass-avtaler som er inngått med Hadelandsvegen as avsluttes fra samme tidspunkt.

– Det er Oppland og Akershus kommuner som eier bomselskapet som har hatt innkrevningen.

Dette ble etablert i 1998 for å delfinansiere ny vegforbindelse mellom Grua i Lunner kommune, Oppland og Gardermoen, sier Salvesen.

I 1998 var kostnadene for vegen beregnet til 570 millioner kroner. Byggestart for den 26 kilometer lange strekningen med tunnel var i februar 2000. Vegen ble åpnet 11. oktober 2003.

Utbyggingskostnadene har økt til 816 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.