• MUR OG ATTER MUR: Hullet er nå over en meter dypt, men ennå er det ingen lysning i sikte. Er dette bare en diger murkladd midt inni Mago B?
  • NYSGJERRIG: ñ Hva i all verden er dette? spør Ragnvald Holst-Larsen.

– Det rimer ikke med noe som helst av de andre rommene i bygningen. Det ser ut som om det bare er murt en diger kladas fra gulv til tak midt inne i den store verkstedhallen, sier Holst-Larsen.

Han tror «rommet» kanskje er tre ganger tre meter. Det finnes ingen inngang. Bare murvegger. Kjempetykke murvegger.

TRENGER EN NY DO

Ragnvald, som driver Matutdeling.no i Mago B, forteller at de trenger en ny do i tillegg til den de allerede har.

– Murveggen ligger rett ved døra til det andre klosettet, og jeg tenkte at det er vel bare å lage en åpning inn til det rommet som sikkert ligger innenfor. Men nå er jeg over en meter inn i veggen og det er ingen lysning, forteller han.

Nå er ikke boret lenger, og Ragnvald trenger ett murbor som er minst 1,5 meter langt.

– Et slikt bor har ikke jeg, så nå håper jeg at noen andre har og vil låne det bort, sier han.

HENGER IKKE PÅ GREIP

– Avstandsmålinger med laser og forholdet til andre rommene og andre vegger, stemmer ikke. Dette henger ikke på greip, rett og slett, sier Ragnvald.

Til å begynne med boret han for å finne plass til en ny do. Nå har nysgjerrigheten overtatt.

– Finnes det noen fornuftig forklaring på denne murkolossen? Er det en trapp inni her? I så fall – hvorfor mure inn ei trapp? Det er ett eller annet. Hvis det ikke er et rom, er det bare en stor murkladas, men hvorfor er det det? En diger murkladd midt inni et rom? Er det gjemt noe inni der?

– Hva om muren skjuler en forbrytelse eller en skatt?

– Spennende tanke. Jeg bare må finne ut av det, sier Ragnvald, som altså trenger et langt murbor for å finne ut av det.

LES OGSÅ: Han smiler hele tiden

Fakta

Mago B er et av Mathiesen Eidsvold Værks store, gamle industribygninger. Det er også et vannkraftverk.

MAGO B ble bygget sommeren 1894 som en del av Mathiesens treforedlingsfabrikker og ligger vis-à-vis Eidsvoll 1814.

I dag holder Matutdeling.no til i Mago B.

De yter kortsiktig bistand til eidsvollinger som har kommet i en økonomisk knipe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.