– Det er vennskapsuke på Maura skole og hva er vel bedre enn å vie en hel dag til gleding, sier Rita Andersson Omvik, nestleder i FAU ved Maura skole.

Alle elever har fått høre om betydningen av ordet gleding og hva det innebærer i hverdagen.

– Alle ansatte på Maura skole fikk også rikelig med påfyll før foresatte samlet seg i Maurahallen til et inspirerende foredrag om gleding, foreller Andersson Omvik.

ARMBÅND

Alle barna fikk hvert sitt armbånd med teksten Maura mot mobbing.

– Jeg synes det er greit å ha på armbånd. Og jeg skal ikke miste det, for armbåndet betyr det samme for meg som det betyr å være et menneske, sier Helge Tobias Lørendal i klasse 3B.

– Jeg tenker på at dette skal få meg til å bli et bedre menneske og få meg til gi andre et bedre liv. Og å bli flinkere med ros på fotballbanen, sier Kaafi Omar, som går i samme klasse.

TRAFF RETT I HJERTET

FAU ved Maura skole har tatt initiativet til å få mer bevisstgjøring av det motsatte av mobbing, som jo er gleding. Til å formidle budskapet ble Siri Abrahamsen engasjert. Hun er en anerkjent foredragsholder som reiser rundt for å spre engasjement og bevisstgjøring rundt hvordan vi kan gjøre hverandre gode.

– Siri har en nærværende, ærlig og sårbar men glad måte å formidle på. Hennes budskap traff liten og stor rett i hjertet på Maura skole. Jeg tenker at alle skoler skulle fått gleden av å ha hatt Siri på besøk. Å lære å være empatisk er mye viktigere enn å være «flink», sier Andersson Omvik.

– Jeg synes det er fint å få fokus på noe annet enn mobbing. Jeg liker godt ordet Gleding for det vil vi jo ha mer av. Dette gir en positiv vinkling og er et kjempefint opplegg som knytter elever, lærere og foreldre sammen. Det blir en helhetlig formidling av samme budskap og alle blir dratt inn. Fint at FAU bruker tid og penger på dette. Det trengs, sier lærer Anne Sæterløkken Nygård.

STARTEN

FAU-leder Christian Bendz er stolt over arrangementet.

– Dette ble en fantastisk dag for både barn, ansatte og foreldre. Mye godt har blitt formidlet og det viser at vi tar mobbing på alvor. Stort engasjement vises gjennom at flere hundre foreldre møtte opp for å høre budskapet fra Siri. Det forteller at dette engasjerer, sier Bendz.

Han påpeker at prosjekt Gleding bare er starten på en fantastisk reise, hvor skole og hjem, barn og voksne skal gjøre hverandre gode.

NY VINKLING

Maura skole har hatt vennskapsuke i mange år.

– Vi har noen faste innslag som for eksempel Kardemomme-dag hvor elevene kan fritt velge mellom ulike aktiviteter, bare de er snille og gode. På Bakvendtdagen gjør alle som i Bakvendtland og gjør hverdagen morsom for hverandre. Vi er svært glade for at FAU tar initiativ og får inn eksterne aktører med ny vinkling som denne Gleding-dagen har vært, sier Kari Kristoffersen, rektor ved Maura skole.

LES OGSÅ: Slik skal Hurdal få slutt på mobbingen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.