• Sporty. – Æææ, unna vei, ropte Karoline Gjøen Sund (5) og kusine Lea Elfrida Sund Hana (6), som var på sykkeltur sammen med mamma Kirsti Gjøen Sund og Aina Rønning. Foto: Karianne Schei
  • Fotografer. Guro (6) og Ellen (8) Marstein Eilertsen brukte siste del av påskeferien til å ta bilder. – Jeg liker godt å ta bilder og kunne tenke meg å bli fotograf, forteller Ellen. Foto: Karianne Schei
  • Fuglemating. Tvillingene Simon (4) og Anea Jakobsen (4) sørget for at fuglene ved Nordbytjernet fikk mat i magen. Foto: Karianne Schei

Selv om påsken for mange ofte betyr tur på fjellet med ski på beina, er det mange som velger å feire påsken hjemme.

Øvre Romerike har også mange fine friluftsområder, og tross manglende snø, sol og litt surt vær, vrimlet det av både to- og firbeinte, små og store ute i helga.

Nordbytjernet godt besøkt

Ved Nordbytjernet på Jessheim hadde folk tatt både beina og syklene fatt, noen testet også klatreferdighetene.

– Se på meg! Jeg kan henge her i en arm, smilte Nikolai Solhaug (10) mens han slengte seg rundt i den store bjørka ved Nordbytjernet.

Han var på tur sammen med lillesøster Kristina Solhaug (6) og kusine Miriam Farhat (11) og hadde både rukket og klatre i treet og ta seg en runde rundt tjernet.

– Det er fint å være hjemme i påsken også. Vi har gjort masse gøy, hatt besøk og spilt spill. Og i dag er vi her på tur, forteller Kristina og Nikolai.

Og de var ikke alene på Nordbytjernet denne dagen.

Utforsket nærområdet

Karoline Gjøen Sund (5) og kusine Lea Elfrida Sund Hana (6), var på sykkeltur sammen med mamma Kirsti Gjøen Sund og hennes venninne Aina Rønning. De to jentene satt trygt plassert bak i sykkelvogna og så ut til å storkose seg.

– I går hadde faktisk påskeharen gjemt egg i sykkelvogna, forteller Karoline og Lea med stor entusiasme.

– Det er noen år siden vi hadde hjemmepåske sist, men det er fint med bypåske her på Jessheim, smiler mamma Kirsti Gjøen Sund, og legger til at de har brukt de siste dagene på å utforske turmulighetene i nærområdet.

På fototur

Ved den Keplerstjerna på Gardermoen var søstrene Guro (6) og Ellen Marstein Eilertsen (8) på tur sammen med mamma Kari Anne Marstein.

– Vi er egentlig på vei hjem fra påskebesøk hos mormor og morfar i Eidsvoll, men stoppet her for å ta bilder av stjerna, forteller de to søstrene.

Både Guro og Ellen er glade i å ta bilder og knipset flittig i vei da EUB kom forbi.

– Jeg kunne tenke meg å bli fotograf når jeg blir stor, smiler Ellen.

På veien fra Eidsvoll hadde de vært innom flere steder med kameraet.

– Vi stoppet og tok bilde av et gammelt, rødt og falleferdig hus, forteller Guro.

– Og ellers liker jeg å ta bilder av blomster, trær og katten vår.

– Jeg oppfordrer begge jentene til å være kreative, det er viktig. Og nå i påsken har vi ekstra god tid, smiler mamma Kari Anne, som selv er kunstner.

Hva bildene skulle brukes til, var ikke de to jentene sikre på.

– Men det kunne jo kanskje vært gøy å lage et album, sier de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.