– Det er med stor sorg vi meddeler at en av våre mannskaper er gått bort. Han ble innlagt på Ullevål sykehus etter at han fikk et akutt helseproblem under innsats på skogbrannen i Nes lørdag 14. juli. I dag ble det klart at livet ikke stod til å redde, og vår medarbeider døde på sykehuset, opplyser brannsjef John Arne Karlsen i en pressemelding søndag kveld.

Brannsjefen bekrefter til EUB at mannen jobbet ved Eidsvoll brannstasjon. Han er i 30-årene, og ble ansatt ved brannstasjonen på Eidsvoll i januar i år.

Akutt helseproblem under slukningsarbeid

– Han ble kalt ut sammen med vaktlaget til skogbrannen ved Auli i Nes ved 00.30-tida natt til lørdag, og de var framme på brannstedet ved to-tida. Ulykken ble loggført klokka 09.04 lørdag morgen, sier brannsjef John Arne Karlsen til EUB.

Brannmannen var alene da ulykken inntraff, og ble da funnet liggende på bakken av andre på stedet. Etter hjerte- og lungeredning ble han sendt med et SeaKing-helikopter til Ullevål sykehus, ifølge brannsjefen.

Han understreker at ulykken ikke skyldes skader fra brannen eller slukningsarbeidet.

– Det framstår for oss som et akutt helseproblem. Det er det viktigste utgangspunktet vårt, sier Karlsen.

Livreddende førstehjelp

– Politiet kan bekrefte at det har skjedd en ulykke lørdag i forbindelse med slukkingen. En ung mann forulykket under arbeidet. Det ble foretatt livreddende førstehjelp på stedet. Han ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til VG.

Følger opp pårørende og kolleger

– Jeg var den første som fikk den formelle beskjeden, og det skjedde nå i ettermiddag. Det har vært en tøff dag, men nå  handler alt om å ivareta de pårørende og de ansatte på en best mulig måte, sier Karlsen til EUB sent søndag kveld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.