– Dette var på et særlig utilgjengelig sted, med ulendt terreng, og våre mannskaper måtte gå to kilometer fra Byua, hvor brannbilen sto. Det var heller ikke vann i området det brant. Vi var helt avhengige av å få hjelp fra brannhelikopter, men det var vanskelig å få tak i på grunn av så mange andre hendelser blant annet i Aurskog-Høland, Sørum og Lørenskog. Vi fikk derfor et helikopter fra Tynset, og det brukte en time før det var framme, sier John Arne Karlsen, brannsjef hos Øvre Romerike brann og redning.

Han forteller at Ole Martin Almeli hjalp til for å lokalisere brannen med sitt fly.

– Brannstedet var veldig vanskelig å finne fra bakken, og vi slet selv etter at Almeli hadde funnet stedet, sier Karlsen.

Han opplyser at brannmannskapene fortsatt er på stedet, og at det fredag formiddag planlegges å dynke hele området fra helikopter.

– Under selve slokkingen torsdag kveld ble det brukt 25.000 liter vann fra helikopteret, sier Karlsen.

I tillegg hadde brannvesenet flere blindutrykninger, tre-fire i Nannestad og én i Hurdal.

– Det var står pågang til 110-sentralen i går. Det var totalt om lag 100 hendelser på Romerike, men det var nok ikke fullt ti meldinger på Øvre Romerike, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Tordenværet er her - har skapt brannkaos i Sør-NorgeKlikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.