• KONTAKT: Magne Gruehagen, politikontakt for Nannestad og Gjerdrum kommuner, vil være så tilgjengelig som mulig for både kommuner og innbyggere.

Jeg brenner for barn og unge, og setter pris på å få være med på forebyggende arbeid for disse gruppene, sier Gruehagen.

Han jobber sammen med tre andre personer i forebyggende avdeling. Det skal også ansettes en person til i denne avdelingen med det første.

SATSINGSOMRÅDE

– Forebyggende er et satsingsområde hos Politiet, sier politikontakten.

Gruehagen er etter nedleggelsen av Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor disse kommunenes kontakt hos Politiet. Han er lokalisert hos Ullensaker lensmannsdistrikt på Jessheim, og begynte hos Ullensaker lensmannskontor i 2014.

Gruehagen opplyser at det nå jobbes med samarbeidsavtalene med kommunene.

– Der kommer rammene for de tjenestene de kan forvente å få. Jeg skal være et kontaktpunkt for kommunene og samarbeidsaktører opp imot det forebyggende arbeidet. Det gjelder hovedsakelig barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler, men også andre aktører som barnevern, NAV og institusjoner. Jeg blir også delaktig i politivedtektene. Vi er opptatt av å gi like tilbud til alle kommunene, sier Gruehagen.

Morten Huse er politikontakt for Ullensaker kommune.

FORELDREMØTER

På skolene vil politikontakten jobbe med blant annet foreldremøter og samtaler med rektorer.

– Jeg prøver å planlegge framtida. Dette må settes i løpet av året. Jeg ønsker å kunne tilby best mulig tjeneste for begge kommuner. Det er selvsagt et ressursspørsmål. Vi må evaluere etter nyttår, for å kunne se hvordan vi skal jobbe i framtida, sier Gruehagen.

Han forteller at det også kan bli aktuelt å jobbe opp mot andre grupper som for eksempel idrettslag.

– Det kan også selvsagt være problemstillinger de har. Jeg er da kontaktpunktet, så hvis de tenker at politiet kan være en aktør som bør involveres, så er det bare å ta kontakt. Det samme gjelder for andre. Forebyggende arbeid har stort spenn og problemområder kan variere, sier Gruehagen.

Han mener dette skal bli en god ordning for Nannestad og Gjerdrum kommuner og innbyggerne der.

– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å imøtekomme de ønsker kommunene har, sier Gruehagen.

LES OGSÅ: Politiet på Øvre Romerike ser at rusbruken blant de unge øker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.