Sjuendeklassingene Isaac Sjøberg Millington og Sofie Berby fikk det ærefulle oppdraget å tenne den olympiske ild på Ås skole.

– Det er superkult at vi får gjøre noe så morsomt, det er ikke mange skoler som gjør det, sier Sofie.

Gymlærer Stian Østhagen kom løpende inn med den olympiske ild, og tok en runde rundt skolegården før Sofie og Isaac tok over.

Aktivitet og glede

Seremonien besto av 300 elever, som marsjerte inn i skolegården under flagget til elleve forskjellige land.

Så ble olympiaden erklært åpnet av OL-sjefen, også kjent som rektor på skolen, Toril Skovseth.

– Vårt OL handler om aktivitet, mestring og glede. Vi skal stå på isen, i bakkene og på jordene, sier Skovseth høytidelig over høyttalerne.

Flagget fôr til topps, med hjelp fra sjuendeklassingene Norah Labuschagne og Jørgen Gill Sandholt.

– Det gikk kjempebra, men det skulle vært mer vind, sier Norah.

– Det er vindstille, uten skyer, bekrefter Jørgen.

Skøyter og aking

Så måtte elevene inn i klasserommene igjen, men bare for å hente sekken og matpakken. Nå bar det rett til Myhrer for å stå på skøyter og ake.

Desmond Harald Hage (9) går i fjerdeklasse, og gleder seg til olympiaden, og står klar med skøytene.

– Vi skal gå langt, langt, langt nedi der for å stå på skøyter. Det blir veldig bra, sier han. Langt nedi der betyr Myhrer.

LES OGSÅ: Komplett oversikt over TV-sendingene fra OL

Fargerik skole

Desmond har amerikansk bakgrunn, og representerer derfor USA. Det er flere slike eksempler under åpningsseremonien.

– Flaggbæreren som representerer Frankrike har en fransk forelder. Jeg tror vi har 35 nasjonaliteter her, så det er en fargerik skole, forteller rektor.

Innbakt læring

I all moroa har skolen fått bakt inn mye læring. Hvert klassetrinn skal følge hvert sitt land, og lære om landene. Dermed blir det geografi og samfunnskunnskap.

I kunst og håndverk har de laget flagg, og selvfølgelig faller all aktiviteten inn under kroppsøving. Gjennomgående for hele olympiaden er matematikk, med distanser, tider og statistikk.

LES OGSÅ: Haga nummer 15 i OL-debuten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.