– Prosjektet er prioritert med midler i handlingsprogrammet til Akershus fylkeskommune i 2020 og 2021, sier Inga Gjerdalen, seksjonsleder på Plan Akershus i Statens vegvesen.

Arbeidene med reguleringsplan for ny bru har startet opp. Byggestarten for brua, som er på 170 meter, er satt til 2020. I handlingsprogrammet for samferdsel i Akershus fylkeskommune er det satt av 34,2 millioner kroner i 2020 og 35,8 millioner året etter. Det knyttes noe usikkerhet til kostnaden. Det stipuleres derfor med en øvre ramme på 100 millioner kroner.

Gammel bru med ny asfalt

«Brua ved Eidsvoll stasjon er i dårlig forfatning og videre vedlikehold anbefales ikke. Brua vil derfor erstattes. Ny bru skal sikre kjøreatkomst, samt atkomst for gående og syklende over jernbanen til blant annet Eidsvoll tinghus og småbåthavn ved Vorma», står det i fylkeskommunens handlingsprogram.

Det er Statens vegvesen som har gjennomføringsansvaret.

– Tidspunkt for gjennomføring avhenger av når reguleringsplanen vedtas og annet nødvendig grunnlag for utskiftning foreligger, herunder budsjettbeslutninger i fylkestinget, understreker Gjerdalen.

Stålbuebrua over jernbanen er fra 1923. Bruseksjonen i Statens vegvesen vurderte opprinnelig fire ulike alternativer under arbeidet med ny bru. De falt ned på å bygge en ny bru på samme sted som i dag. Noe av bakgrunnen for at det ble besluttet å lage ny bru er også at rehabiliteringstiltakene, som også inkluderer diverse nødvendige oppgraderingstiltak, er svært omfattende. I tillegg er tilgangen til brua over sporområdet vanskelig, står det i et notat til forprosjektet som EUB har fått tilgang til.

Flere prosjekter får

Her er øvrige prosjekter det er satt av midler til gjennom fylkeskommunen:

* Fylkesveg 33 Byrudberga (Smaragdtunnelen) i Eidsvoll. Kostnadsramme: 304,3 millioner. 102.3 millioner er satt av fram til 2021. Det arbeides også med bompengefinansiering.

* Fylkesveg 455 Gamlevegen-Tveiterhellinga i Ullensaker. Tiltak for gående og syklende. Byggestart 2019. Totalt 15,2 millioner kroner satt av i 2018 og 2019.

* Fylkesveg 503 Skytterseter-Kvennvegen i Eidsvoll. Totalt 42,3 millioner satt av i 2018 og 2019.

* Tverrvegen Jessheim sentrum med ny veiforbindelse mellom fylkesveg 174 og fylkesveg 454. Fylkeskommunen skal finansiere 50 prosent av prosjektet gjennom refusjon. Det er satt av totalt 70 millioner kroner til prosjektet i 2019 og 2020.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.