Det melder kommunen på sine nettsider.

– Det vil ta tid å utbedre skaden fordi vannledningen må klores, skriver de videre.

Skaden på selve vannledningen skal kunne løses raskt, men på grunn av fare for kontaminering av kloakk må den klores.

– Vi er avhengig av at klor står i ledningen en bestemt tid, og så må prøvetaking etter kloring avgjøre om vannet er trygt å drikke, står det på nettsiden.

Midlertidig løsning

Som en midlertidig løsning har det blitt plassert en 1000 liters dunk med vann på skolen som skal sørge for å opprettholde toalett-tilbudet på skolen.

– Vi arbeider for at vannet vil være tilbake i morgen slik at toaletter og sanitæranlegg kan brukes. Vannet vil ikke kunne brukes som drikkevann før resultatet av prøvene foreligger, skriver kommunen.

Som en midlertidig løsning vil kommunen kjøre ut vann som kan brukes som drikkevann.

Tre toaletter

Rektor ved Preståsen skole, Magnar Magerøy, sendte raskt ut informasjon til foreldre og foresatte. 

– Vi har løst dette midlertidig ved å få tilkjørt drikkbart vann, og vi har tre toaletter åpne der en voksen hjelper elevene, opplyser han.

Rektoren opplyser om, det samme som kommunen, at vannet til sanitære forhold vil være tilbake torsdag.

– Dette vannet kan IKKE drikkes. Det blir derfor satt ut drikkevann i studiehallen.

– De ansatte vil passe på at elevene ikke drikker vannet i springen, står det også i meldingen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.