Jakt- og friluftsbutikken Brunst har holdt til  på Kløfta i tre år, men vært nettbutikk i mange år før det. Nå flytter eier Pierre Aker bedriften til Jessheim Storsenter, og er i disse dager i ferd med å fylle lokalene etter Villmarksbutikken.

– Kontrakten på Kløfta går ut i februar, derfor flytter vi til Jessheim. Egentlig trenger vi ikke være i et kjøpesenter, men disse lokalene har stått tomme i tre år så vi grep sjansen og satser. Vi åpner 23. november, sier Aker.

LOKKEJAKT

Jessheim-mannen Pierre Aker har drevet med jakt, fiske og friluftsliv bestandig. Interessen har resultert i flere bøker og emnet, og ikke minst hundrevis av artikler til fagblader opp gjennom årene.

– Blant annet om lokkejakt som er en form for jakt der jegeren lokker til seg for eksempel rådyr eller rev med lyd fra en lokk, sier han.

HUSKER DU DETTE: Få, om noen familie er mer jaktinteresserte

Men lyd er vanskelig å formilde i en tekst, og da det det ble mulig å produsere film på DVD, så Aker sitt snitt i å gjøre nettopp det.

– Så måtte jeg ha en kanal å selge lokkene og filmene gjennom, og det ble starten på Brunst. Siden har vi solgt enorme mengder lokker, i tillegg til annet friluftsutstyr. men vi selger ikke våpen eller ammunisjon, påpeker han.

Og butikken går svært bra, i fjor omsatte Brunst for drøyt 15 millioner kroner. Det går faktisk så bra at den er kåret til Årets gasellebedrift tre år på rad, en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet. For å nå dit må bedriften ha hatt omsetningsvekst de siste fire årene, omsetningen skal være minst doblet de siste fire årene, og driftsresultatet i alle de siste fire årene skal ha vært positivt.

OUTLET

Nå er han og kollegene i full gang med å flytte inn i den ene halvparten av Villmarksbutikkens tidligere lokaler i storsenteret. Ut året blir butikken nærmest å regne som en outlet.

– Vi har mye klær og andre varer som må ut, derfor gjør vi det sånn nå. Etter jul bygger vi opp en normal butikk, påpeker Aker.

TREFFSIKKER JEGER: Har felt 68 elger så langt

-Med dere og de andre aktørene i Jessheim blir det et voldsomt fokus på friluftsliv her i byen?

– Ja, men vi driver annerledes enn de andre, blant annet med en høy grad av egen import og fokus på fangst og feller. Og vi kjøper inn store restpartier som utgående modeller av merkevarer og selger dem til svært hyggelige priser, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.