Konklusjonen kommer fra Miljørettet helsevern på Øvre Romerike som har vært på befaring ved badeanlegget.

– Driften av Råholt bad anses ikke å være i samsvar med reglene i Forskrift om badeanlegg, bassengbad og badstu m.v, skriver tilsynet i sin rapport.

Helsevernet påpeker at badeanlegget ikke har rutiner som sikrer etterlevelse av kravene til vannkvalitet.

– Spesielt gjelder dette rutiner ved påvisning av kimtall over tillatt grenseverdi, skriver tilsynsmyndigheten.

Tilsynet påpeker at internkontrollen har mangelfulle rutiner for hvilke tiltak som skal sette i verk, og noterer også at kommunen har en annen fortolkning av regelverket enn det tilsynsmyndigheten har.

– Vi har rutiner, men de er tydeligvis ikke gode nok, og det skal vi rette på, sier eiendomssjef Erik Lunde.

Kommunen har fått frist for tilbakemelding til 7. februar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.