• UTBEDRING: Foreløpig skisse for utbedring av uteområdet og trafikksikringstiltak ved Preståsen skole. Skisse: Nordby Maskin AS

I fjor vedtok Nannestad kommune å ruste opp uteområdene ved Kringler-Slattum og Preståsen skoler. Kringler-Slattum er nå ferdig. I år sto Preståsen skole på planen.

– For Preståsen skole var kalkylen snaue ti millioner kroner. Det viser seg imidlertid at det koster 30 millioner kroner hvis det skal gjøres ordentlig. Vi har valget mellom å flikke på noe nå og gjøre det på nytt om ti år, eller å gjøre det ordentlig slik at det varer. Vi velger nå å gjøre det ordentlig, og så prioriterer vi trafikksikkerhet og lekearealer for barna. Å gjøre en halvgod jobb nå er feil, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

16.200 KUBIKKMETER MASSE

Han opplyser at kommunen har vært i drøftinger med Nordby Maskin, som er entreprenør, for å finne løsninger.

– Opprinnelig var kostnadsoverslaget enda høyere, men siden Nordby Maskin driver med utbygging av Engelsrudhagen kan de blant annet ta overskuddsmasser fra skolen å fylle der i stedet for å frakte det til Holter. Det er også gjort noen andre endringer for å få ned kostnadene, sier Thue.

Det er snakk om å frakte bort over 16.200 kubikkmeter masser fra skolens områder, noe som i utgangspunktet er kostnadsberegnet til om lag tre millioner kroner. Dette blir redusert med 1,3 millioner kroner ved å frakte det den korte vegen det er til Engelsrudhagen.

– Det må skiftes ut masser dypere enn antatt, og på et større område enn antatt. Det må også gjøres omfattende tiltak på overvannssystemet. Når vi nå tar et skikkelig tak der må vi også samtidig gjøre noe ordentlig med trafikksikkerheten. Det er ikke bra slik det er i dag. Dermed blir hele prosjektet dyrere, sier Thue.

NY PARKERINGSPLASS

Det skal blant annet legges varmekabler fra en «kiss and drive-rondell» utenfor hovedinngangen og inn til skolen slik at det blir fritt for snø og is for rullestolbrukere. Ny parkeringsplass skal bygges møt øst, langs SFO.

– I økonomiplanen er det innbakt om lag ti millioner kroner, slik det da var prosjektert. Jeg tror ikke resterende beløp blir tatt over fond, men antar at det blir gjort ved låneopptak. Skal vi prioritere trafikksikkerhet og uteområdene så er vi nødt til å ta hele løftet nå. Det er blir adskillig rimeligere å gjøre alt sammen nå enn å utsette det, sier Thue.

Formannskapet får dette som ekstra sak onsdag.

LES OGSÅ: FAU reagerer: Dette møter 510 elever om få dager

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.