Fra søndag 8. oktober endrer Ruter rutertabellen. Det betyr langt flere bussavganger over hele Romerike.

DYRERE BOMAVGIFTER

Søndag 1. oktober økes bomavgiftene i Oslo. Ruter regner med at det vil føre til at flere vil reise kollektivt.

– Vi tror og håper at flere vil sette fra seg bilen, sier Ruters kommunikasjonssjef Gro Feldberg Janborg.

– Det blir flere steder raskere og billigere å reise kollektivt enn å bruke bil, påpeker hun.

OVER 50.000 PASSASJERER

– Den største omleggingen på Øvre Romerike kommer på strekningen Eidsvoll- Jessheim, forteller ruteplanlegger Shahzad Shah i Ruter.

– Den velkjente 811-bussen får avgang hvert kvarter hver veg mellom Eidsvoll og Jessheim, men vi kommer ikke til å kjøre til Dølihagan som nå, for dit er det for få reisende, forteller han.

– Vi nærmer oss bybuss, kommenterer Janborg.

– Denne bussruta har 50.000 reisende hver måned. Etter omleggingen håper vi å nærme oss 100.000 passasjerer, sier hun.

Negativt for vestsida

Hurdal får også et bedre busstilbud på østsida, men omleggingen virker negativt for vestsida der det blir færre avganger.

– Traseen til nåværende linje 815 legges om fra vestsida til østsida av Hurdalssjøen. Dette er omlegging som har vært ønsket av kommunen og innbyggerne i en spørreundersøkelse, kommenterer Ruters kommunikasjonssjef Gro Janborg.

I rushtida vil det gå buss til Eidsvoll Verk stasjon hver halvtime, og ankomsten korresponderer med togtidene.

Vi satser på flere reisende fra Hurdal. Kollektivandelen der er bare fire prosent. Potensialet er ti prosent, påpeker Janborg.

Beboere på vestsida av Hurdalssjøen blir tapere.

– Noen få sør for Rustad mister morgenbussen og den seine kveldsbussen hjem, medgir ruteplanlegger Shahzad Shah.

FLERE BEDRINGER

Bedringer blir det også langs Åsvegen i Nannestad, og lørdagstilbudet fra Årnes til Jessheim, og fra Jessheim til Gardermoen utvides.

– Vi bruker 165 millioner kroner på denne ruteomleggingen, og forventer å få langt flere til å bruke bussen, sier Gro Janborg.

Omleggingen vil kreve at det må ansattes mellom fem og ti nye bussjåfører på Øvre Romerike, og rundt 30 for hele Romerike.

ØNSKET OMLEGGING og innfartsparkering i hurdal

Hurdal får et bedre busstilbud fra sentrum og på østsida av Hurdalssjøen til Eidsvoll Verk stasjon.

Jeg synes det nye ruteopplegget er veldig bra, kommenterer ordfører Runar Bålsrud.

– Med såpass lite passasjerer har vi slitt med å opprettholde et busstilbud. Det nye opplegget blir ganske mer omfattende. Det blir gode overganger fra Eidsvoll Verk stasjon både til Jessheim og Eidsvoll, og det blir 20 minutter kjappere å komme til Oslo, påpeker ordføreren.

– Jeg tror flere vil bruke buss, selv om ikke alle i Nord-Hurdal og i Rustad er like fornøyde. Vi vil nå legge opp til innfartsparkering både i sentrum og ved gamle Kjerkekretsen skole. Halvparten av p-plassene ved rådhuset skal avsettes til pendlere. Den andre halvparten til besøkende. De ansatte må finne annen parkeringsplass, opplyser Bålsrud. 

LES OGSÅ: Planlegger flere p-plasser ved Eidsvoll stasjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.