Med Sagabyen under full utvikling, skjelettet av Skovly Vest på plass og Jessheim Panorama snart ferdig, begynner sentrumsgatene virkelig å få bypreg. Flere trehus langs Algarheimsvegen forsvant da Saga Senter ble bygd, Trondheimsvegen 98, 100 og 102 ble revet for å gi plass til 112 nye blokkleiligheter i Jessheim Panorama.

SNART FERDIGE

- Nå tar vi ned stillaset på den ene blokka. Da kommer folk virkelig til å se at byen titter frem, sier daglig leder Kjetil Kronborg i Jessheim Panorama.

I det første byggetrinnet er nå alt av gulv og innredningene på plass.

LES OGSÅ: Store verdier

- Den er nesten ferdig. Og alt går etter planen på resten også, totalt er det bare 17 av 112 leiligheter igjen. Overtakelsen begynner til sommeren og kommer til å gå veldig kjapt. Nå har Jessheim blitt en by, veksten har eksplodert her de siste to, tre årene. Og mer kommer det til å bli, påpeker han.

- Alt takket være hovedflyplassen på Gardermoen?

- Den har helt klart vært hovedmotoren, men nå bringer også den massive byggenæringen i tillegg til prosjekter som LHL-sykehuset med seg stor vekst. Mange mennesker ønsker seg til Jessheim, sier Kronborg.

- Og næringslivet?

- De også. Det blir mer og mer ettertraktet for ulike aktører å etablere seg her.

LES OGSÅ: Populære Jessheim

Nytt her, brukt der

Gjennomsnittsprisen på nybygde boliger på Jessheim er nå 53.000 kroner per kvadratmeter. Tilsvarende for brukte OBOS-leiligheter i Oslo er 63.000.

- Dette sier litt om hva det koster å bo i Oslo, og er selvsagt noe boligkjøpere ser. Mange velger å bo utenfor hovedstaden, og flytter for eksempel fra leiligheter der til rekkehus og eneboliger her. Boligprisene i Oslo tvinger frem utvikling av de regionale byene rundt, sier han.

STOR SPREDNING

- Hvem har kjøpt i Jessheim Panorama?

- Vi ser en stor spredning i alder, fra de godt voksne til de ganske unge. Leilighetene våre er fra 47 til 147 kvadratmeter store, og det gir normalt en god blanding. En god del av kjøperne våre er lokale mennesker fra Ullensaker som gjerne flytter fra eneboliger, i tillegg til kjøpere fra resten av Romerike og Oslo, sier prosjektleder Ole Johnny Bråten.

- Hva gjør denne veksten med Jessheim?

- Dette kommer til å bli et stort kraftsentrum for hele Romerike. Ullensaker har et politisk klima som virkelig ønsker å få til ting, og dette vil bare fortsette fremover. Nå ser vi virkelig spinoffeffekten av å ha hovedflyplassen rett borti veien, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.