Den nye gangvegen starter noen hundre meter fra Låkedalsvegen inn mot gårdsvegen til gårdene Kaksrud og Vestby og ender opp ved Nannestad kirke. Derfra er det offentlig gangveg helt til Nannestad sentrum. Dermed kan man gå trygt fra Låkedalsvegen og helt til sentrum. De må imidlertid krysse fylkesveg 120 ved kirken.

- Vi fant ut at vi ville lage en tryggere skoleveg for barna i grenda, og søkte Nannestad kommune om tillatelse. Kommunen søkte også om midler fra Trygg skoleveg, sier Amund Westbye, en av initiativtakerne til den selvbygde gangvegen.

Naboene stiftet også en forening de har kalt Trygg skoleveg i Låkdalsvegen.

Westbye forteller at to grunneiere har stilt grunn til disposisjon til ubestemt tid for den om lag 500 meter lange vegen.

- Vi var også i dialog med kirken, siden vegen ender opp like ved Nannestad kirke, sier han.

I slutten av november ble vegen offisielt åpnet, og barna sto selv for snorklippingen.

LES OGSÅ: Slutt på buss over Låkedalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.