– Øvre Romerike er en svært spennende og attraktiv region. Vi ønsker å dominere aksen Oslo-Dombås, og vil være etablert med en ny avdeling i Eidsvoll innen ett år, sier styreleder Jesper Holte i Gausdal Landhandleri til EUB.

SUKSESS

Han kommer opprinnelig fra Eidsvoll, og legger ikke skjul på at det vil være ekstra morsomt å etablere et varehus i hjembygda. At byggevarekjempen er en suksessbedrift levner omsetningsutviklingen liten tvil om. Gausdal Landhandleri passerte 1,2 milliarder kroner i 2016, og veksten har fortsatt inn i 2017. Årsmålet er 1.450 millioner i omsetning. Tallene viser at de ligger meget godt an til å klare dette.

– Nå er målet å passere halvannen milliard for første gang. Vi har god tro på å klare det, poengterer Holte.

LES OGSÅ: Gausdal Landhandleri på intens jakt etter tomt eller egnede lokaler i Eidsvoll

Flere kjemper om signaturen

EUB vet at flere tomteaktører nå kjemper beinhardt for å få Gausdal Landhandleri til å velge akkurat deres areal for sitt neste varehus.

– I Eidsvoll har vi per i dag tre, fire forskjellige alternativer. Saken skal behandles i styret, og vi regner med å ta en beslutning innen to-tre uker, sier Holte.

Han bekrefter at én av tomtene de vurderer er den 35 mål store nabotomta til Circle K, som eies av Bjørn Dæhlie og Ole Martin Almeli. Almeli sier de er i god dialog, men at ingenting er klart per i dag.

– Vi snakker fint sammen, og håper naturligvis at de velger oss, sier Almeli.

Den aktuelle tomta ligger ved starten av Ørn-feltet, og har nærhet til E6. Kompanjongene Dæhlie og Almeli har vært i dialog med aktører som Byggmax og Volvo Truck om etablering på området tidligere, men nå ligger alt til rette for et ja fra Gausdal Landhandleri.

– Det er et hyggelig og bra selskap som jeg tror blir en berikelse for Eidsvoll. For vår del håper vi at dette åpner dørene for at øvrige aktører etablerer seg på resterende del av tomten, skriver Bjørn Dæhlie i en e-post til Eidsvoll kommune.

Konkurrent på Dal

Etter det EUB erfarer er ett av de andre alternativene Gausdal Landhandleri tygger på Dal Handelspark, som planlegges etablert et par hundre meter unna, rett vest for Kolonivegen mellom Montér og E6.

– Hvor nær er Gausdal Landhandleri en etablering i Dal Handelspark?

– Litt unna «skuddhold» fremdeles, dessverre, skriver eiendomsutvikler Tim Holmvik i én SMS.

– Det er massiv utbygging og utvikling på Øvre Romerike. Derfor ønsker vi å etablere oss med enda et varehus der, sier Jesper Holte.

Fakta Gausdal Landhandleri

  • Hovedlager og administrasjonen ligger i lokaler tilknyttet byggevarehuset på Lillehammer.
  • Bedriften har i dag rundt 240 fast ansatte fordelt på 16 byggevarehus
  • Omsatte i 2015 for 1 milliard kroner. Håper å passere halvannen milliard kroner i løpet av 2017.
  • På Øvre Romerike er de i dag etablert på Årnes og Jessheim. I løpet av to-tre uker bestemmer de seg for hvor de skal være i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Byggevarekampen på Øvre Romerike

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.