Hedalm Anebyhus har inngått kontrakt med Sagmoen Prosjekt AS. Avtalen innebærer en totalentreprise på byggeprosjektet. Grunnarbeidene på den cirka seks mål store tomta er for lengst i gang. De 30 leilighetene vil være 2, 3 og 4-roms i fire boligbygg i to etasjer. Det vil også bli bygd sportsboder og garasjer i tilknytning til leilighetene. Dersom alt går etter planen vil leilighetene stå ferdige sommeren/høsten 2018. Byggeområdet ligger rett sør for boligfeltet Kroken - på andre siden av Trondheimsvegen for Råholt kirke.

- Halvparten av leilighetene er allerede revet bort. Vi kunne fint solgt det dobbelte av 2-romsleiligheter. Det sier mye om boligmarkedet nå om dagen, sier Shane Christian Matheson, prosjektleder i Sagmoen Prosjekt AS.

Felles tun i midten

Planen er å bygge de fire husene rundt et felles tun.

- Samtlige leiligheter har utsyn over tunet, som vil bestå av lekeplass og felles samlingsplass med benker og bord, poengterer Matheson. Samlet areal er 2.350 kvadratmeter bruksareal (BRA).

- Valget av Hedalm Anebyhus som samarbeidspartner var absolutt ikke tilfeldig. De bruker mange lokale håndverkere. Vi synes dette er et viktig aspekt, spesielt for å bygge oppunder lokal verdiskapning, sier Eirik Nordeide, daglig leder i Sagmoen Prosjekt AS.

- Vi produserer på Ilseng rett utenfor Hamar, kjøper norske varer og legger opp produksjonen rundt den tankegangen. Dette er også noe det er satt fokus på fra myndighetene sin side. Det gir en trygghet for hele verdikjeden, også sluttbrukeren, sier Stian Sandermoen, daglig leder i Hedalm Anebyhus.

Oslo-kar ville kjøpe alle

At det er stor rift for å sikre seg boliger lokalt, er intet nytt. EUB har flere ganger i det siste skrevet om skrikende etterspørsel i markedet, noe som eksempelvis gir salg langt over prisantydning. I forbindelse med Råholt-prosjektet har Sagmoen Prosjekt AS kjent på noe liknende.

- Det er et godt marked, og alle 2-romsleilighetene er revert bort. Vi fikk også en telefon fra Oslo. Han ville kjøpe samtlige 2-roms. Det var dog ikke aktuelt, sier Matheson.

Flere eksperter ser for seg at de nye boligkjøpsreglene i Oslo kan gjøre at stadig flere fra hovedstaden ser potensialet i å investere på Øvre Romerike. I Oslo er det innført krav om 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig. Sagmoen Prosjekt har også planer om utbygging flere steder i Eidsvoll kommune. Dette betyr at de totalt har utsikter om å bygge 250-300 nye enheter.

- Hva får de som kjøper leilighet i Vestengkroken på Råholt?

- De får gangavstand til alle fasiliteter. Det er kort vei til skoler, barnehager, kjøpesenter og kollektivtilbud. Fra Eidsvoll Verk stasjon tar det kun seks minutter til Oslo Lufthavn. Kort sagt: I dette området har du nærhet til alt du måtte trenge, sier Shane Christian Matheson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.