Det melder Statens vegvesen i en pressemelding, hvor de nå har utlyst konkurranse om byggingen

Utbyggingen gjøres på vegne av Akershus fylkeskommune og er en del av trygging av skoleveger i Akershus.

1,1 kilometer gangveg

Entreprenøren som tildeles oppdraget skal:

  • Bygge 1,1 kilometer med gang- og sykkelveg langs fv. 503 Finstadvegen. Gang- og sykkelvegen bygges med en bredde på 3,25 meter. Mellom gang- og sykkelvegen og fv. 503 blir det rabatt på 1,5 meter eller tre meter grøft.
  • Bygge tre granittmurer mot boligeiendommer.
  • Tilpasse alle avkjørslene til fylkesvegen med gang- og sykkelvegen i høyde og plan.
  • Bygge fire kantstopp for buss.
  • Bygge noe anlegg for vann- og avløp for Eidsvoll kommune.

Ferdig i 2019

Entreprenører som skal delta i konkurransen må levere disse i løpet av juli. Deretter skal Statens vegvesen gjennomgå tilbudene før kontrakt inngås.

– Det er ventet at byggearbeidene starter i løpet av høsten 2018. Gang- og sykkelvegen skal ferdigstilles innen 1. oktober 2019, opplyser Statens vegvesen.

Prosjektet har en anslått totalkostnad på rundt 37,8 mill. kr.

Trygging av skolevegeR

Byggingen av gang- og sykkelvegen langs fv. 503 Finstadvegen gjøres på vegne av Akershus fylkeskommune.

– Utbyggingen er en del av prosjektet knyttet til trygging av skoleveger i Akershus. Formålet med den nye gang- og sykkelvegen er å øke tryggheten for brukerne som igjen fører til mer gåing og sykling, skriver Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Nye Finstadvegen offisielt åpnet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.