Dagligvareforretningen på Knai har for lengst sett sine beste dager når det kommer til lokaliteter. Derfor har Coop Øst bestemt at det beste er å flytte inn i nybygd hus.

– GÅTT UT PÅ DATO

Bjørn Tore Skaug er viseadministrerende direktør i Coop Øst. Han bekrefter flytteplanene.

– Butikken i Knai har gått ut på dato. Dessuten ligger den veldig kjelkete til. Vi ønsker å utvikle forretningen, og det har vi ikke mulighet til med dagens beliggenhet. Tomta er lita, og den ligger tett oppi vegen, sier Skaug til EUB.

Den nye butikken skal bygges vis-à-vis den nye skolen på østsida av vegen.

COOP PRIX

Når butikken flytter fra Knai, vil den gå fra å være Coop Marked til å få konseptet Coop Prix.

– Vi skal flytte inn i et lokale som er betydelig større og langt mer moderne enn det på Knai, forteller Skaug.

Det er Coop selv som eier tomt og bygningen på Knai.

– Hva slags planer har dere for dette?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Det er fremdeles en stund til vi kan tenke på å åpne den nye butikken. Vi håper på åpning før sommeren 2019. Men det er mye som skal på plass før vi kommer så langt. Tomta må reguleres og alle kommunale godkjenninger må være på plass før spaden kan settes i bakken. Det er Handelsbygg som skal oppføre bygningen. Coop skal være leietakere.

sponser de eldre med skyss

Maren Ringen er butikksjef i Coop Marked Knai. Hun er glad for beslutningen om å flytte inn i nye lokaler.

– Det er jo en stund fram i tid, men det blir spennende. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange år Coop har holdt til her på Knai, men det er i mange, mange år. Lokalene er helt nedslitt, og det er veldig trangt.

–Hva tror du kundene vi si til at butikken flyttes?

– Det tror jeg de vil bli glade for. Vi har mange faste kunder, som har handlet hos oss i mange, mange år. Butikken sponser de eldre med taxi hver fredag. Den henter kunder over hele bygda, og dette skal vi fortsette med selv om vi flytter, forteller Ringen.

LES OGSÅ: Her er det post i butikk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.