RETTELSE: Huset er nå brent ned, forteller flere EUB-ledere i kommentarfeltet på Facebook.
- Vi er nødt til å avlyse fordi vindretningen går inn mot boligfeltet, og da kan vi ikke fyre opp huset, forklarer konstabel Håvard Nordbakk i brannvesenet.

ØVELSER

De hadde satt av noen ettermiddagstimer timene til øvelsen, men måtte pakke sammen sakene da klokka nærmet seg 18.30 - men vi prøver igjen neste mandag, påpeker konstabelen.
Brannvesenet fikk allikevel testet litt utstyr, og hadde stort publikum.
- Vi må ha ett varmedykk i året, og eieren skulle jo uansett rive huset. Det er en fin mulighet for oss å øve, sier Nordbakk.

BYGGES OPP

Det er Mats Johansen og Nina Hermansen som eier gården. Mats har vokst opp på Sø-Fuglerud, og syns det er vemodig å brenne ned barndomshjemmet.
- Det er litt rart, men det var et gammelt hus som ville tatt mange år å renovere sammen med alt annet som skal gjøres her, sier Johansen.
Han forteller at låven skal få stå, og at de planlegger å begynne med byggingen så fort det siste våningshuset er nede.
- Det er sjette generasjon som tar over nå, og vi ønsker å bygge opp igjen stedet. Vi har lyst til å få liv i gården igjen, så vi skal beholde den stilen som var, slutter Johansen.
LES OGSÅ: Øver på å redde oss

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.