Leilighetsprosjektet har skapt enorm interesse. Per i dag står 92 navn på interesselisten til de 29 leilighetene. Ni leiligheter er allerede solgt. Prislisten viser at leilighetene har en prislapp fra 2.997.612 til 6.102.922 kroner.

Toppleiligheten beholder Bjørn Dæhlie selv.

- Vi har en interesseliste som ligger til grunn for salgene så langt. De som har ført seg opp på denne får en eksklusiv mulighet til å sikre seg leiligheter. Den som har vist interesse tidligst står øverst på listen, sier eiendomsmegler og daglig leder for DNB Eiendom på Råholt, Aleksander Nilsen, til EUB.

Nilsen spår ordinær salgsstart for gjenværende leiligheter i Skibladnersvingen i midten av november. På prislisten som er sendt ut til 92 interessenter, er 28 leiligheter tilgjengelig for salg. Prosjektet består av 29 leiligheter. Ved nærmere undersøkelser finner EUB ut at toppleiligheten på 331 kvadratmeter i femteetasje mangler.

LES OGSÅ: Over 50 i kø for å kjøpe leilighet i Sundet

Byggherren beholder leilighet

- Hvor er det blitt av toppleiligheten?

- Den er utilgjengelig, svarer Nilsen.

- Hva skyldes det?

- Den ser byggherren for seg å sitte på selv. Den blir ikke lagt ut i markedet.

En gjennomgang av prislisten viser at de 28 tilgjengelige leilighetene har en samlet prislapp på 120.705.071 kroner. Det gir en snittpris per leilighet på 4.310.895 kroner.

- Hva tenker dere om at de dyreste leilighetene går først?

- Dette blir det råeste av det råe. Skibladnersvingen blir et leilighetsbygg med eksepsjonell beliggenhet. Her vil du aldri få noen foran deg. Det er lagt opp til svært gode løsninger med meget, meget høy standard. Det blir unormalt høy standard i dette bygget, svarer Nilsen.

LES OGSÅ: Derfor fikk Dæhlie medhold

Fornøyd arkitekt

Det er liten tvil om at Bjørn Dæhlie har stor tro på Sundet. Han har som kjent også kjøpt Solli Pensjonat-eiendommen. Der er det planlagt 33 leiligheter.

- Hvem har kjøpt de ni første leilighetene?

- Det er folk som har sett etter disse leilighetene lenge, ønsker å bo i Sundet og ha høy standard. Dette beviser for alvor at folk vil bo i sentrum, sier Nilsen.

Arkitekt Stein Halvorsen er også imponert.

- Skibladnersvingen er det første store boligprosjektet som i fulle drag nyter godt av både å være i sentrum av Eidsvoll og samtidig ligge på elvebredden. Bygget kneiser som et fuglefjell tett inntil vannet, samtidig som det er i tett dialog med parkområdet rundt Sundtoppen på motsatt side. Tomten er etter mitt syn den mest attraktive på Eidsvoll. Utviklingen av prosjektet har vært svært spennende, skriver han i en kommentar i prospektet. Backe Romerike AS står for totalentreprisen. Det ligger an til oppstart på byggeplassen i desember, og innflytting første kvartal i 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.